19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

“Απαγορεύεται να διαμαρτύρεσαι ειρηνικά;”: Νέα αστυνομική παρενόχληση πολιτών που διαμαρτύρονται ειρηνικά κάθε βράδυ έξω από τη Βουλή

Ημερομηνία:

Η ομάδα «Άγρυπνοι Πολίτες» πραγματοποιεί ειρηνική διαμαρτυρία, για δέκατη συνεχόμενη νύχτα, έξω από τη Βουλή, ενάντια στο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο. Πριν λίγη ώρα δέχθηκε τις «συστάσεις της αστυνομίας να αποχωρήσουν, χωρίς να τους εξηγηθεί ο λόγος. Είναι η δεύτερη φορά που η ομάδα δέχεται αστυνομική παρέμβαση, μετά τις προσαγωγές την Τρίτη 5 Μαϊου.

«Μόλις μας ζητήθηκε από την Αστυνομία να αποχωρήσουμε αδικαιολογήτως με την επεξήγηση πως ειδικά σήμερα θα θέλαμε να μην βρίσκεστε εδώ και να αποχωρήσετε (δεν μας εξήγησαν τι είναι σήμερα, πέρα από τη 10η συνεχόμενη αγρυπνία μας). Μετά από σύντομη διαβούλευση πάρθηκε απόφαση με ομοφωνία να τους ενημερώσουμε πως “Θα παραμείνουμε στο σημείο, είναι συνταγματικό μας δικαίωμα η διαμαρτυρία, τηρούμε αποστάσεις, δεν καταπατούμε κάποια περιουσία καθώς βρισκόμαστε μόνο στο πεζοδρόμιο, δεν παρεμποδίζουμε την κίνηση, είμαστε ειρηνικοί άρα δεν υφίσταται κανένας λόγος αποχώρησης”.

Ελάτε να διαμαρτυρηθούμε παρέα για τον περιβαλλοντικό νόμο μένοντας Άγρυπνοι, μπροστά από τη Βουλή» αναφέρει η ομάδα πολιτών σε σχετική ανάρτηση.

Η πρώτη απόπειρα των διαμαρτυρόμενων πολιτών να παραμείνουν μπροστά στη Βουλή για ολονύκτια διαμαρτυρία, τα ξημερώματα της Τρίτης, 5 Μαϊου, όταν και συζητιόταν το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διακόπηκε απότομα από την παρέμβαση της αστυνομίας, όταν περί τους 40 αστυνομικούς επιστρατεύτηκαν για να διαλύσουν μία ομάδα μόλις 15 ατόμων, τους οποίους οδήγησαν στον αστυνομικό τμήμα για… εξακρίβωση στοιχείων, και στη συνέχεια δεν τους επέτρεψαν να επιστρέψουν.

Ένα δέντρο απειλεί

Για εξακρίβωση οδηγήθηκε και ακτιβίστρια που ντύθηκε δέντρο για να διαμαρτυρηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, συνωστισμό του… ενός ανακάλυψε η αστυνομία σε περίπτωση ειρηνικής διαμαρτυρίας ακτιβίστριας έξω από τη Βουλή, ενάντια στο νομοσχέδιο για το περιβάλλον.

Η ακτιβίστρια με καταγωγή από τα Χανιά φαίνεται πως πρόσβαλλε τις αρχές επειδή ντύθηκε …δέντρο και ήταν ξυπόλητη ενώ ήταν απειλητική επειδή στο πλακάτ που κρατούσε και που απευθυνόταν προς την κυβέρνηση, έγραφε:

“Το τελευταίο δέντρο, κρατήστε το για να κρεμαστείτε”.

Η διαμαρτυρία επαναλήφθηκε και άλλες μέρες όμως κάθε φορά η αστυνομία οδηγεί την ακτιβίστρια για εξακρίβωση με σκοπό τη διακοπή της όποιας διαμαρτυρίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυτό είναι το νέο “σπίτι” του ΕΛΚΕΘΕ στην Κρήτη

Την  σύμβαση για το σημαντικό έργο «Κατασκευή-επέκταση αναβάθμιση  των...