14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Απερρίφθη το αίτημα Φιλοζωικού Συλλόγου: “Ο Δήμος Χανίων δεν είναι διατεθειμένος να υποκύψει σε οποιεσδήποτε πιέσεις και εκβιασμούς, με την “σπάθα” της αρνητικής δημοσιότητας”

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Χανίων ενημερώνει για την απόρριψη από τη Νομική υπηρεσία του Δήμου Χανίων του αιτήματος προσωρινής διαταγής που είχε καταθέσει εναντίον του φιλοζωικό σωματείο της πόλης. Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Η προσφυγή αφορούσε την απαγόρευση στις υπηρεσίες του Δήμου να επανατοποθετούν στο περιβάλλον αδέσποτα ζώα, μετά τη στείρωση και την περίθαλψή τους, χωρίς την γνώμη της πενταμελούς επιτροπής του Δήμου Χανίων στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι φιλοζωικών σωματείων.

Έτσι κατέρρευσε το κατηγορητήριο ορισμένων φιλοζωικών προς τον Δήμο Χανίων και εκτίθενται κάποιοι που ασκούν πολιτική, προσπαθώντας να κερδίσουν την εύνοια ορισμένων φιλοζωικών σωματείων, υιοθετώντας τις απόψεις που λένε ότι οι φιλοζωικές πρέπει να διοικούν τις υπηρεσίες και τις δομές περίθαλψης του Δήμου.

Ο Δήμος Χανίων ως υπεύθυνος δημόσιος φορέας, στo πλαίσιo του ισχύοντος νομικού πλαισίου και της δυσκολίας που αυτό δημιουργεί, προσπαθεί να βελτιώσει τις συνθήκες περίθαλψης των αδέσποτων ζώων και να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας.

Σε αυτά τα πλαίσια επιζητά την συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία, των οποίων τον ρόλο αναγνωρίζει, αλλά δεν είναι διατεθειμένος να υποκύψει σε οποιεσδήποτε πιέσεις και εκβιασμούς, με την “σπάθα” της αρνητικής δημοσιότητας, εν όψει εκλογών και της “βιομηχανίας” μηνύσεων και συκοφαντιών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...