12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Από την “Λένι Ριφενστάλ” στη “Documenta” στην υπό κηδεμονία Αθήνα;

Ημερομηνία:

Του Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου *

Προσέξτε – αυτή την σοβαρή καταγγελία σε φιλικό fb -τοίχο που παραθέτουμε -αναδημοσιεύουμε παρακάτω!

Δεν φτάνει που επίσημα με την υπογραφή του Υπουργείου Συριζο-«παιδείας» -εισάγουν- το γερμανικό σύστημα «επαγγελματικής θητείας» ( περίπου 120 ευρώ το μήνα για ένα 1-2 χρόνια στην παραγωγή –με μια μέρα την εβδομάδα «θεωρητική κατάρτιση» ) ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ – ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΤΟΝ «ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ» ΜΕ ΤΟ SHOW – «ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ» ΑΠΌ ΤΗΝ “DOKUMENTA” ΣΕ ΑΣ ΠΟΥΜΕ “ΠΝΕΥΜΑ ΛΕΝΙ ΡΙΦΕΝΣΤΑΛ” ( ; ): 1936 Λαμπαδηδρομία από την “Ολυμπία” μέσω του για την Γερμανία από τον Α΄Π.Π «Βαλκανικού Διαδρόμου» – προς το Βερολίνο – 2017 ΕΦΙΠΠΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ( “γερμανικής φιλίας” ) – από τον Ιερό Βράχο – Ιερά Οδό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου – μέσω Πλατείας ( καταργημένου) «Συντάγματος» – και των νέων Βαλκανικών Αποικιών της Γερμανίας προς την «πολιτιστική πρωτεύουσα» της, την πόλη του «Κάσελ» … (δες και το σχετικό δημοσίευμα της “Ναυτεμπορικής”, 8/2, για τις … ΦΑΙΔΡΕΣ Γερμανικές “πολιτιστικές ανησυχίες”με την Ελλάδα).

17842099_1316524331761162_1877129440_n
Χαρακτηριστική φωτογραφία από την προγραμματισμένη “Έφιππη Διαδρομή” από την Ακρόπολη – Διονυσίου Αεροπαγίτου” μέσω των παραδοσιακών “Βαλκανικών Διαδρόμων” της Γερμανίας προς την “πολιτιστική της πρωτεύουσα” την πόλη του Κάσσελ. Αρχικά ήθελαν να την ξεκινήσουν στις “6 Απριλίου” ( κατά τύχη ημερομηνία Γερμανικής Εισβολής το 1941 στην Ελλάδα) αλλά στην συνέχεια -ποιος ξέρει μετά από συμβουλές “ανέκρουσαν πρύμνα” για άλλη μέρα του Απρίλη παράλληλα με τα άλλα προγραμματισμένα “εικαστικά ivent” της γερμανικής “πολιτιστικής αντεπίθεσης” – η οποία “ομοιάζει” με τις Πεμπτοφαλλαγγίτικες πολιτικές διείσδυσης – της Βαϊμάρης – που συνέχισε ο Χίτλερ – από το 1933 – σαν “προεόρτια” προετοιμασία και “δράση” για τον πνευματικό και πολιτικό αφοπλισμό των λαών της Ευρώπης – για το πέρασμα στην “ένοπλη επίθεση” με την Κήρυξη του Β΄Π.Π.

Επιπλέον, μαζί και με τον “Υπουργό Ελλάδας” της Γερμανίας , Γιόχιμ Φούχτελ και την λεγόμενη “Ελληνο-Γερμανική του Συνέλευση”, Ολοκληρώνουν ΚΑΙ το «Γερμανικό Παιδομάζωμα» – Εγκεφάλων και εξειδικευμένων επαγγελματικών δυνάμεων της Ελλάδας»- επιβάλλοντας σε «αντιστάθμισμα» ΚΑΙ ΣΥΣΚΟΤΙΣΗ της υποχρέωσης της για την καταβολή των οφειλόμενων – εδώ και 72 χρόνια- «Πολεμικών Επανορθώσεων – Αποζημιώσεων» ( για το αμέσως προηγούμενο Ολοκαύτωμα και την Ληστεία της Ελλάδας 1941 – 1945) τα προγράμματα του νεοιδρυθέντως με το «έτσι γουστάρω» … «Ιδρύματος Γερμανο – Ελληνικής Νεολαίας».

Καλό Πάσχα εν μέσω Γερμανικού Μαύρου Απρίλη -1941 – 2017 ( στις 6 Απρίλη του 1941 εισέβαλαν στη Μακεδονία – 27 Απρίλη στην Αθήνα ΚΑΙ ΑΥΤΈΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ – ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΝΕΑΣ «|ΜΟΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ» ΚΑΤΟΧΗΣ – ΌΠΩΣ ΚΑΙ Η «8η ΜΑΪΟΥ» ΤΟΥ 1945 – Η ΟΠΟΙΑ ΕΓΙΝΕ ΜΕΡΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΜΕ ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ «ΥΜΝΟΥ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ» ( ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΤΩΝ … «ΓΚΑΙΤΕ – ΣΙΛΕΡ ΚΑΙ ΜΠΕΤΟΒΕΝ»).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ – ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ

Σήμερα άνοιξε στην Πάτρα, η 4η Έκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας «Patras IQ 2017».

Μαθητές από παντού πλημμύρισαν το χώρο της έκθεσης και εντυπωσιάστηκαν από τις καινοτόμες ιδέες που παρουσιάζουν τα ακαδημαϊκά και τα ερευνητικά ιδρύματα της περιοχής μας. ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ

-Παρόμοια… έκθεση διοργανώνει στην Πάτρα στις 25 Μαΐου η…. ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ και εταιρείες Γερμανικών συμφερόντων όπως η SIEMENS. Καλούν λοιπόν τα παιδιά μας να παρουσιάσουν τις εργασίες τους, με ΣΚΟΠΟ να διαλέξουν τα καλύτερα μυαλά και να τους δώσουν “έπαθλο” την μετακόμιση στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ.

Την συγκεκριμένη έκθεση την προωθούν οι εδώ ΓΕΝιΤΣΑΡΟΙ, ακόμα και Καλαβρυτινοί… Είναι οι ίδιοι που τον τελευταίο καιρό κάνουν λόγο οτι οι… φίλοι μας οι Γερμανοί δεν χρωστούν τίποτα στα μαρτυρικά Καλάβρυτα…. Είναι πολλά τα… μάρκα τελικά.

Εδώ , από το φιλμ της Λένι Ρίφενσταλ – από την Ελλάδα – μέσω των Βαλκανίων – στην θριαμβευτική διαδρομή και είσοδο στο Βερολίνο… “Συνειρμοί – από την προγραμματιζόμενη “Έφιππη Διαδρομή ” της “Ντοκουμέντα” από την Ακρόπολη – μέσω Βαλκανίων προς το “Κάσσελ” , πολιτιστική πρωτεύουσα της της Γερμανίας – για την “σύγχρονη τέχνη” , η διαδρομή της “Ολυμπιακής Φλόγας” το 1936 από την Ελλάδα – μέσω Βαλκανίων στο “ελληνολατρικό” Βερολίνο , από την “πρωτοποριακή κινηματογραφική κάμερα και τέχνη ” της Λένι Ρίφενσταλ

*  δημοσιογράφος – πολιτικός επιστήμονας. Ερευνητής από το 1987 της ιστορίας των συνεπειών της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και υπερασπιστής με σειρά δεκάδων δημοσιεύσεων και εμφανίσεων στα Μ.Μ.Ε. της Διεκδίκησης των Γερμανικών Επανορθώσεων (προς το Δημόσιο) και Αποζημιώσεων ( προς τους Πολίτες ), όπως και της επιστροφής των ¨Εξαναγκαστικών Δανείων της Τράπεζας της Ελλάδος προς το Γ΄Ράιχ .

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...