14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Αστυνομικοί Ηρακλείου: Οι αναγκαίες περιπολίες κόβονται για να κάνουν οι αστυνομικοί τους υγειονομικούς ελέγχους για κορωνοϊό στα αεροδρόμια

Ημερομηνία:

Ρόλο υγειονομικών αναλαμβάνουν και οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα του αεροδρομίου Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης” καθώς όπως καταγγέλλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού, η κοινή Υπουργική Απόφαση που όριζε ότι τους ελέτψχους στα αεροδρόμια και τους δειγματοληπτικά τεστ θα γίνονταν από στελέχη του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ήρθη ως δια μαγείας, με μία προφορική εντολή!

“Οι δειγματοληπτικοί υγειονομικοί έλεγχοι στο αεροδρόμιο Ηρακλείου Ν.Καζαντζάκης (όπως και άλλα περιφερειακά αεροδρόμια) ως δια μαγείας αντί να γίνονται από υγειονομικούς, γίνονται από αστυνομικούς που έρχονται σε άμεση επαφή με τους τουρίστες χωρίς καν να έχουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας” υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Πικράκης, μιλώντας στο Livetalks.

Ο ίδιος εξηγεί ότι σε καθε βάρδια απασχολούνται 5 με 6 αστυνομικοί του Α.Τ. Αερολιμένα ενώ όταν τα πράγματα…ζορίζουν επιστρατεύεται ακόμα και ο διοικητής! Συνέπεια αυτού, είναι να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις κατεξοχήν αρμοδιότητες τους, που είναι – μεταξύ άλλων – η σύλληψη λαθροδιακινητών, οι κλοπές και ο διαβατηριακός έλεγχος για τις εκτός Σέγκεν πτήσεις.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο κ. Πικράκης εξηγεί την…αλυσίδα των “κακών”. Για να ενισχυθεί το τμήμα του αεροδρομίου, μετακινούνται αστυνομικοί από την Αστυνομική Διεύθυνση και αλλού, με αποτέλεσμα να κόβονται οι περιπολίες.

“Η έλλειψη αστυνόμευσης προκαλείται από τα πάρεργα που κατά καιρούς φορτώνουν στην Ελληνική Αστυνομία”, τονίζει και συνεχίζει “να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας, την πάταξη δηλαδή του κοινού εγκλήματος. Δουλειά μας είναι να πιάνουμε τον κακό και να τον οδηγούμε στη δικαιοσύνη, αυτή είναι η δουλειά μας, ο,τιδήποτε άλλο δεν είναι δουλειά μας”.

“Ο κόσμος έχει δίκιο να φωνάζει ότι δεν βλέπει περιπολίες στη γειτονιά του, ότι γίνονται διαρρήξεις. Για να στείλουμε άτομα στο αεροδρόμιο, κόβουμε από τις περιπολίες, αυτό πρέπει να καταλάβει ο κόσμος. Κόβονται περιπολίες για να κάνουν οι αστυνομικοί τους υγειονομικούς ελέγχους”.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...