13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Αυτοκίνητα που θα «ξυπνούν» τους αφηρημένους οδηγούς ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους

Ημερομηνία:

Η έξυπνη συσκευή που θα φέρουν χιλιάδες οχήματα της GeneralMotors θα ανιχνεύει τις κινήσεις ματιών και κεφαλιού του οδηγούΠηγή: AP

Τσεκάρετε τα mails σας ή φρεσκάρετε το μακιγιάζ σας στο φανάρι; Προσοχή! Η GeneralMotors, η μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία σε αριθμό πωλήσεων, ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά τα πρώτα αυτοκίνητα που θα ανιχνεύουν την κίνηση ματιών και κεφαλιού – και επομένως τους αφηρημένους οδηγούς.

Η πατέντα ανήκει στον αυστραλιανό όμιλο SeeingMachines με έδρα το Λονδίνο. Σύμφωνα με τους FinancialTimes, ο όμιλος υπέγραψε προσφάτως με την εταιρεία κατασκευής προϊόντων ασφαλείας Takata, η οποία και θα προμηθεύσει την GeneralMotors. Στα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια, έως και 500.000 οχήματα θα φέρουν τη συγκεκριμένη συσκευή εντοπισμού.

Προτεραιότητα ασφαλώς είναι η ασφάλεια των οδηγών. Στόχος είναι οι συσκευές να μετρούν τις κινήσεις του κεφαλιού και να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους οδηγούς εάν δεν είναι προσηλωμένοι στον δρόμο ή δεν συμβουλεύονται τους καθρέφτες τους.

Αν και για αρκετούς αφηρημένους οδηγούς – ακόμη και τους προσεκτικούς που όμως πέφτουν θύματα της αφηρημάδας των υπολοίπων – οι συγκεκριμένες συσκευές αναμένεται να αποβούν πράγματι χρήσιμες, η νέα τεχνολογία εγείρει σημαντικές ανησυχίες όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικότητας. Τα ερωτήματα επικεντρώνονται κυρίως στον τρόπο με τον οποίο κατασκευαστές και ασφαλιστές θα διαχειρίζονται τα δεδομένα, αν και οι συσκευές δεν θα αποθηκεύουν ούτε θα διαβιβάζουν πληροφορίες – σε αυτό το πρώτο στάδιο, τουλάχιστον.

 http://www.tanea.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...