13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Α. Ξανθός: Η πολιτική του «σοκ και δέος» υλοποιείται πλέον με ωμότητα & αυταρχισμό

Ημερομηνία:

Δήλωση του Βουλευτή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ανδρέα Ξανθού για τις 12,500 διαθεσιμότητες στη Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην ΕκπαίδευσηΣε δήλωσή του ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει:
“Η αρχή έγινε με την ΕΡΤ. Το μοντέλο του «ξαφνικού θανάτου» ολόκληρων υπηρεσιών  ή κατηγοριών εργαζομένων ( Δημοτική αστυνομία, σχολικοί φύλακες , καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης , προσωπικό του ΕΣΥ κλπ) , η πολιτική του «σοκ και δέος»   υλοποιείται πλέον με ωμότητα, αυταρχισμό και αναλγησία.
Δεν πρόκειται για εξορθολογισμό του Κράτους ή για αναγκαίες μεταρρυθμίσεις του Δημόσιου Τομέα  .
Άλλωστε οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί τους πελατειακού και διαπλεκόμενου Κράτους δεν μπορούν σήμερα να παριστάνουν τους εξυγιαντές  του. Πρόκειται για διάλυση της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης  για κατεδάφιση  και των τελευταίων υπολειμμάτων του Κοινωνικού Κράτους , της δημόσιας Παιδείας και Υγείας.
Και φυσικά δεν πρόκειται για καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που υποτίθεται ότι πλεονάζει, αλλά για «ανθρωποθυσία»  στο «μνημονιακό βωμό»  . Η κυβέρνηση της οικονομικής καταστροφής και της ανθρωπιστικής κρίσης μιλά για «δεξαμενές» διαθεσιμότητας και κινητικότητας αλλά στην πραγματικότητα «εξευμενίζει»  την τρόικα απολύοντας δημοσίους  υπαλλήλους.
Όπως γέμισε τη «δεξαμενή» των απολυμένων του ιδιωτικού τομέα, δημιουργώντας τον «εφεδρικό στρατό εργασίας» των ανέργων που συμπιέζει μισθούς και μεροκάματα και προωθεί την εργασιακή ζούγκλα, έτσι και τώρα γεμίζει  τη «δεξαμενή» της κοινωνικής  εξαθλίωσης και απόγνωσης υπηρετώντας με συνέπεια το σχέδιο της νεοφιλελεύθερης διαχείρισης της κρίσης, της συρρίκνωσης του εισοδήματος των εργαζομένων   και της ιδιωτικοποίησης όλων των δημόσιων αγαθών .
Πλέον η μόνη αξιοπρεπής επιλογή  για την κοινωνία είναι ένα    κίνημα  πολιτικής ανατροπής για να σταματήσει η μνημονιακή βαρβαρότητα , για να υπάρξουν άλλες προτεραιότητες  με βάση τις ανάγκες των ανθρώπων , την επιβίωση  της κοινωνίας, την αξιοπρέπεια   των πολιτών και την υπεράσπιση της Δημοκρατίας .
Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις  διαμαρτυρίας στο Ρέθυμνο  για τις επικείμενες απολύσεις των συμπολιτών μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση  και την Τεχνική  Εκπαίδευση  και θεωρούμε ότι σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά , έχουμε ανάγκη τη   συλλογική  αντίσταση  και την αλληλεγγύη”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...