14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Βίλες – «φαντάσματα» στην Κρήτη νοικιάζονται ως 1500 ευρώ τη βραδιά!

Ημερομηνία:

Έχουν εντοπιστεί τρία μεγάλα κτιριακά συγκροτήματα, δύο στα Χανιά και ένα στο Λασίθι, στα οποία οι ελεγκτές του ΕΟΤ κατέγραψαν σωρεία παρανομιών

Bίλες δηλωμένες ως κατοικίες που νοικιάζονται ως και 1500 ευρώ τη βραδιά με διαδικασίες που βρίθουν παρανομιών, βρίσκονται στο στόχαστρο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης του ΕΟΤ αλλά και των διωκτικών αρχών της Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του irakliolive έχουν εντοπιστεί τρία μεγάλα κτιριακά συγκροτήματα, δύο στα Χανιά και ένα στο Λασίθι, στα οποία οι ελεγκτές του ΕΟΤ κατέγραψαν σωρεία παρανομιών. Παράλληλα δεκάδες είναι και οι υπόλοιπες υποθέσεις που αφορούν σε ανάλογες περιπτώσεις σε ολόκληρο το νησί και για τις οποίες επίσης κινείται η ίδια διαδικασία καθώς δεν έχουν δηλωθεί πουθενά ως καταλύματα αλλά έχουν αγοραστεί ως παραθεριστικές κατοικίες από ξένους αγοραστές και έχουν αναλάβει τη διαχείρισή τους ντόπιοι, οι οποίοι πληρώνονται με ποσοστά. Ωστόσο όταν έφθασαν ως αυτούς οι ελεγκτές του ΕΟΤ, ως δια μαγείας, οι άνθρωποι που μέσω διαδικτύου νοίκιαζαν τις βίλες και εισέπρατταν χρήματα γι’ αυτό, εμφανίζονταν ως αυτοί που είχαν αναλάβει να καθαρίζουν τις πισίνες.

Ο ΕΟΤ έφθασε ως τη διερεύνηση της υπόθεσης έπειτα από σωρεία καταγγελιών καθώς όπως είναι φυσικό δημιουργούσαν αθέμιτο ανταγωνισμό στα νόμιμα ξενοδοχεία και καταλύματα. Μάλιστα θα πρέπει να επισημανθεί ότι η απάτη εμφανίζεται και ως διακρατική και ήδη υπάρχει συνεργασία των Ελληνικών υπηρεσιών με τις υπηρεσίες των κρατών (κυρίως Ευρωπαϊκών) από όπου προέρχονται οι εμφανιζόμενοι ως ιδιοκτήτες αφού τα πλούσια έσοδα της καλοκαιρινής σεζόν δεν δηλώθηκαν ούτε στη χώρα μας αλλά ούτε και αλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ακριβής αριθμός των καταλυμάτων που λειτουργούν παράνομα δεν έχει προσδιοριστεί, ωστόσο γίνεται λόγος για χιλιάδες σε όλους τους νομούς της Κρήτης. Προκειμένου δε να τα εντοπίσουν υπάλληλοι του ΕΟΤ, σε ρόλο ντεντέκτιβ, επισκέφθηκαν το καλοκαίρι εκατοντάδες καταλύματα και ήρθαν σε επαφή με τους πελάτες που έβγαιναν από αυτά οι οποίοι τους έδωσαν στοιχεία, τα οποία διασταύρωσαν και με διαφημίσεις ή και sites των καταλυμάτων που βρίσκονταν στο Διαδίκτυο.

Κάποιοι από αυτούς εξέφρασαν την πρόθεση να νομιμοποιήσουν τις δραστηριότητές τους, ωστόσο στις τρεις περιπτώσεις που προαναφέρθηκαν δε συνέβη κάτι τέτοιο αφού αν και πρόκειται για μεγάλα συγκροτήματα, οι βίλες που βρίσκονται σε αυτά φέρονται να ανήκουν σε αλλοδαπούς. Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι για να φθάσουν ως αυτούς ο ΕΟΤ συνεργάστηκε με την ΕΛΑΣ και ζητήθηκαν επισήμως τα στοιχεία της επικοινωνίας του ατόμου, στου οποίου το όνομα εκδίδεται ο λογαριασμός τους ρεύματος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...