13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Βαρουφάκης: Είμαι βέβαιος ότι Σόιμπλε και Μέρκελ θα μας δείξουν αλληλεγγύη

Ημερομηνία:

«Επίθεση φιλίας» από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών στον Γερμανό ομόλογό του, πριν το κρίσιμο ραντεβού της Πέμπτης – «Δεν είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας ή της Ελλάδας να επιδεινωθεί η κατάσταση» τονίζει

Βέβαιος εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, πως η Γερμανία θα επιδείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα, όπως ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική ραδιοτηλεόραση ARD την Τετάρτη.

«Είμαι σίγουρος ότι ο Σόιμπλε, η κυρία Μέρκελ και όλοι στη Γερμανία θα δείξουν αλληλεγγύη», είπε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με απόσπασμα της συνέντευξης. «Δεν είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας ή της Ελλάδας να επιδεινωθεί η κατάσταση» πρόσθεσε ο ίδιος.

Η δήλωση αυτή έγινε λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη με το Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο υπουργός Οικονομικών, στη συνέντευξή του τόνισε πως το φάντασμα του εθνικισμού εξαπλώνεται πάνω από ολόληρη την Ευρώπη, ενώ σε άλλο σημείο επισημαίνει πως χιλιάδες Έλληνες έχουν χάσει τον ύπνο τους και ζουν σε συνθήκες πείνας ως αποτέλεσμα λάθων χειρισμών της Ευρώπης.

Ο υπουργός Οικονομικών αύριο θα συναντήσει τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, και τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας Γεργκ Ασμουσεν.

Ο υπουργός Οικονομικών έχει εμφανώς θέσει σε εφαρμογή μια επιχείρηση γοητείας του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας.

Θέλοντας να αναδείξει τον κυρίαρχο ρόλο που διαδραματίζει ο κ. Σόιμπλε στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής αλλά και της στρατηγικής που ακολουθεί η Ευρωζώνη, στις δηλώσεις του έξω από το κτίριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη, νωρίτερα σήμερα, ο κ. Βαρουφάκης εξήρε την προσωπικότητα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

«Ανυπομονώ να συναντήσω όχι μόνο τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, αλλά και την πνευματική δύναμη πίσω από το οικοδόμημα της ΕΕ και της Νομισματικής Ένωσης, τον δόκτωρ Σόιμπλε» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

Η επίθεση φιλίας Βαρουφάκη σε αντιδιαστολή με την απολυτότητα των θέσεων και το εκβιαστικό των διλημμάτων που θέτει η Γερμανία μετατρέπουν σε ακραία πλευρά της διαπραγμάτευσης την γερμανική κυβέρνηση ενώ η ελληνική πλευρά παρουσιάζεται ως μετριοπαθής.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...