12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Β. Κεγκέρογλου: «Άμεσες ενέργειες για να λειτουργήσουν και τα έξι τμήματα του ΕΠΑΛ Κισσάμου»

Ημερομηνία:

Στη Βουλή θ συζητηθεί το θέμα με τη μη λειτουργία 6 τμημάτων του ΕΠΑΛ Κισσάμου μετά την ερώτηση που κατάθεσε προς την Υπουργό Παιδείας ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΙΝΑΛ κ. Β. Κεγκέρογλου.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αναφορικά με τα έξι τμήματα του ΕΠΑΛ Κίσσαμου έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία ενώο διευθυντής του σχολείου, με επιστολή του, έχει  ζητήσει να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των μαθητών κατά τη διάρκεια των εκπρόθεσμων εγγραφών ως τις 21 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως έχουν  ήδη συγκεντρωθεί ενυπόγραφα αιτήματα μαθητών και κηδεμόνων τους για επιπλέον εγγραφές, οι οποίες καλύπτουν τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό έγκρισης για την:

  • Β’ Λυκείου Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος
  • Β’ Λυκείου Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας
  • Β’ Λυκείου Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού
  • Γ’ Λυκείου Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων

Τα αιτήματα αυτά προέρχονται από:

  • μαθητές μεταγραφόμενους από Γενικό Λύκειο
  • μαθητές μετακινούμενους από άλλο μη εγκεκριμένο ολιγομελές (Β’ Πληροφορικής)
  • μαθητές μετακινούμενους από εγκεκριμένο μη ολιγομελές (Γ’ Λυκείου Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών), χωρίς να επηρεάζουν τον ελάχιστο απαιτούμενο για τη λειτουργία του τμήματος αριθμό μαθητών, και
  • κυρίως από μαθητές που λόγω αμέλειας δεν είχαν εγγραφεί στις προηγούμενες 2 φάσεις.

Επειδή αν δεν λειτουργήσουν τα παραπάνω τμήματα οι μαθητές υποχρεώνονται είτε να φοιτήσουν σε τομείς και ειδικότητες που απέχουν από τα ενδιαφέροντά τους,είτε να μετακινηθούν στα κοντινότερα τους ΕΠΑΛ που βρίσκονταιόμως πολύμακριά.

Επειδή  το ΕΠΑΛ Κισσάμου καλύπτει τις ανάγκες μιας περιοχής που είναι κατά κύριο λόγο αγροτική με διάσπαρτα χωριά γύρω της, όπου οι χιλιομετρικές τους αποστάσεις από την πόλη σε συνδυασμό με την έλλειψη άμεσης συγκοινωνιακής σύνδεσης με την πόλη των Χανίων καθιστά αδύνατη τη μετακίνηση μαθητών εντός της ιδίας ημέρας και

Ερωτάσθε κα Υπουργέ:

-Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για να λειτουργήσουν ομαλά και τα έξι τμήματα του ΕΠΑΛ Κισσάμου;

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...