12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

“Γερμανική Αριστερά”: Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!

Ημερομηνία:

Του Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου *

Δείγμα πολιτικής ανωριμότητας και περιορισμένης πολιτικής ευθύνης, απόσπασμα της κας Γκ. Τσίμερ : “Η Γερμανία έχει απέναντι στην Ελλάδα ένα χρέος από τον πόλεμο, το οποίο δεν ξεπληρώνεται με τίποτα…” ( !!! ) Καλά επιτρέπεται ν΄ αναπαράγουν όπως εδώ, άκριτα και χωρίς σχολιασμό την “αριστερή” μαχαιριά της Γερμανίας κατά της διεκδίκησης των οφειλόμενων Γερμανικών Επανορθώσεων;

Δεν είναι αυτό ένα δείγμα πολιτικής ανωριμότητας και περιορισμένης πολιτικής ευθύνης ( ; ). Αποτελεί μια -παραδοσιακή- Ασθένεια της “Αριστεράς” να βλέπει σε κάθε απόφαση μιας κατά κόσμο ‘Αριστερής” οργάνωσης η κόμματος άλλης χώρας ( κυρίως της πάλαι ποτέ “ΕΣΣΔ/Ρωσίας” , Αγγλίας – ΗΠΑ και μεταπολεμικά της “νέας” – Γερμανίας σαν … “απόφθεγμα της παγκόσμιας σκέψης” και … “προάγγελο της παγκόσμιας κοινωνικής επανάστασης/απελευθέρωσης και … συναδέλφωσης των λαών” – Πάγια – διαχρονική ασθένεια – που επικαλείται έναν ομιχλώδη μέχρι … ( συμπληρώστε ) “διεθνισμό” ( της πλάκας).

Είναι αλήθεια ότι η Γερμανία “δεν μπορεί” να βρει τρόπους να αποπληρώσει Αποζημιώσεις 300-500 δις σε μια χώρα και έναν λαό που – επί της ουσίας – δεν αποζημιώθηκε καθόλου – ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με τις τέσσερις μεγάλες “πρώην συμμαχικές δυνάμεις” που πήραν -ότι ήθελαν από την “Κατεχόμενη Γερμανία” και την Παγκόσμια ΕβραΊκή Κοινότητα/Ισραήλ – για την Γενοκτονία και την ληστεία που υπέστη Ελλάδα στην διάρκεια του 2ου Γερμανικού ιμπεριαλιστικού πολέμου ; Και που βρίσκει τα Τρισεκατομμύρια μετά το 1990 για να κάνει “επενδύσεις” στην πρώην Ανατολική Ευρώπη , στα Βαλκάνια και σε όλο τον κόσμο ;

Υ.Γ.

Και επειδή οι Επανορθώσεις δήθεν “δεν ξεπληρώνονται με τίποτα” ο γερμανικός “αριστερός οπορτουνισμός” προτείνει να μας χαρίσει η άρχουσα τάξη της χώρας του τα αμφισβητούμενα – λογιστικά ακόμα επίσημα μη – ελεγμένα Μνημονιακά “χρέη” – ενώ γι΄ αυτά και για τον τρόπο που μεθοδεύτηκε το ξεπούλημα , η εξαθλίωση και η Κηδεμονία της χώρας μας θα έπρεπε να εγερθούν νέες απαιτήσεις Αποζημιώσεων, αυτό δεν το ζητούν μόνο εξωπραγματικοί “ριζοσπάστες” , αλλά και Αστοί οικονομολόγοι και καθηγητές διεθνούς δικαίου. Πέρα από το γεγονός ότι δεν ακούμε επίσης τίποτα από την “Linke” για τις Αποζημιώσεις που οφείλουν οι γερμανικές δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες για το “μιζάρισμα” , “αλά -Ζήμενς” του ελληνικού δημοσίου και του “πολιτικού του προσωπικού”.

*  δημοσιογράφος – πολιτικός επιστήμονας. Ερευνητής από το 1987 της ιστορίας των συνεπειών της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και υπερασπιστής με σειρά δεκάδων δημοσιεύσεων και εμφανίσεων στα Μ.Μ.Ε. της Διεκδίκησης των Γερμανικών Επανορθώσεων (προς το Δημόσιο) και Αποζημιώσεων ( προς τους Πολίτες ), όπως και της επιστροφής των ¨Εξαναγκαστικών Δανείων της Τράπεζας της Ελλάδος προς το Γ΄Ράιχ .

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...