15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Γιατί mister ΟΜΠΑΜΑ kill L OSAMA;

Ημερομηνία:

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Διάβασα στον Αθηναϊκό τύπο αναλύσεις έγκυρων δημοσιογράφων και δημοσιολογούντων, όπου κατηγορούν τον πρόεδρο των Η.Π.Α Μπαράκ Ομπάμα διότι, στην περίπτωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν δεν εφάρμοσε τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.

Σιγά βρε παιδιά μην στάξει η ουρά του γαϊδάρου. Πολλοί θα θέλαμε να βιώνουμε τον προσωρινό  και μάταιο βίο μας, σε ιδανικές κοινωνίες, όπου θα υπήρχε αγάπη, αλληλοβοήθεια και αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων, κι όπου «οι άνθρωποι θα ήταν πάνω από τα κέρδη».Δυστυχώς στον καπιταλισμό τούτο δε συμβαίνει, αλλά και ο σοσιαλιστικοσταλινισμός-και ο Μαοϊσμός κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, και όσοι αποζητούν ουτοπικές κοινωνίες ακόμη ψάχνονται.. Στις καπιταλιστικές κοινωνίες , αλλά και στις διεθνείς σχέσεις επικρατεί το δίκαιο του ισχυρότερου. Οι νόμοι και οι κανόνες δικαίου νομοθετούνται για να επιβάλλονται στους αδύνατους από τους δυνατούς. Αυτή είναι η πραγματικότητα είτε μας αρέσει είτε όχι. Τώρα αν εκλεγεί  ένας πρόεδρος, στις Η.Π.Α και εφαρμόσει την δύναμη ισχύος που διαθέτει η χώρα του, με τον βίαιο τρόπο του Τζορτζ Μπους του β/ ή με τον ήπιο τρόπο του Μπαράκ  Ομπάμα, το περιεχόμενο του πιάτου, δεν αλλάζει αλλά το σερβίρισμα. Ποτέ καμία αυτοκρατορία στην ιστορία  δεν κυβέρνησε κρατώντας στο χέρι τους κανόνες του σαβουάρ βίβρ. Θα το κάνει σήμερα η Αμερική ανατρέποντας την ανθρώπινη συμπεριφορά; Διότι τα κράτη και οι αυτοκρατορίες είναι μία απεικόνιση της ανθρώπινη συμπεριφοράς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...