14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Για κακούργημα παραπέμπεται ένας από τους συλληφθέντες στον Υμηττό

Ημερομηνία:

Ελεύθεροι αφέθηκαν χθες με εντολή του εισαγγελέα οι οκτώ από τους εννέα πολίτες που συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας στον Υμηττό, μετά από επέμβαση των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των ραδιοτηλεοπτικών πομπών της ΕΡΤ. Ο ένατος κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στον ανακριτή, με την κατηγορία ότι είχε μαγνητόφωνο με το οποίο «υπέκλεπτε τις συνομιλίες των αστυνομικών».

Οι συλληφθέντες κρατήθηκαν όλη τη νύχτα της Δευτέρας στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ο διαχειριστής της ΕΡΤ Γκίκας Μάναλης και οδηγήθηκαν χθες το πρωί με ισχυρή αστυνομική δύναμη και φορώντας χειροπέδες στον εισαγγελέα.
Για τους επτά από τους εννέα συλληφθέντες ορίστηκε ρητή δικάσιμος, στις 10 Ιανουαρίου 2014 και με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι. Σε βάρος τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τα πλημμελήματα της απείθειας, της αντίστασης κατά της Αρχής, της διατάραξης ασφάλειας αεροπλοΐας και διακεκριμένων φθορών.
Ο όγδοος από τους συλληφθέντες, που είναι δικηγόρος, αφέθηκε ελεύθερος λόγω ειδικής δωσιδικίας και θα διενεργηθεί περαιτέρω προανάκριση.
Ο ένατος κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στον ανακριτή αφού ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για «απόπειρα υποκλοπής συνομιλιών» καθώς στη δικογραφία που σχημάτισε η αστυνομία αναφέρεται ότι είχε μαγνητόφωνο με το οποίο «υπέκλεπτε τις συνομιλίες των αστυνομικών». Ο κατηγορούμενος παραμένει υπό κράτηση μέχρι να απολογηθεί στον ανακριτή που ανέλαβε την υπόθεση.
Στα δικαστήρια βρέθηκαν για συμπαράσταση στους συλληφθέντες αρκετοί πολίτες, φίλοι των κατηγορουμένων αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους πολίτες «που με αυθαίρετο και βίαιο τρόπο» συνελήφθησαν στον Υμηττό εξέφρασε και με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Η κυβέρνηση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της καταστρατήγησης βασικών αρχών του κράτους δικαίου (καταπάτηση του ίδιου του Συντάγματος, επιστρατεύσεις, απαγορεύσεις συναθροίσεων, άρνηση συμμόρφωσης με την απόφαση του ΣτΕ για τη Δημόσια Τηλεόραση) ανακάλυψε στο πρόσωπο των εργαζομένων της ΕΡΤ και αλληλέγγυων πολιτών αυτούς που δεν σέβονται τη δημόσια περιουσία», σχολίασε η Κουμουνδούρου με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα.
«Φωνάζει ο κλέφτης για να ακούσει ο νοικοκύρης», κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...