14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Για πρώτη φορά στην δισκογραφία ζωντανή ηχογράφηση του Νίκου Ξυλούρη | Βίντεο

Ημερομηνία:

Μια ξεχωριστή δισκογραφική στιγμή στην εμβληματική πορεία του Νίκου Ξυλούρη, είναι αυτή που κυκλοφορεί από την εταιρεία «Αεράκης-Σείστρον», με τίτλο «Ήτανε μια φορά…και έμεινε για πάντα!».

Το καλοκαίρι του 1978, ο Νίκος Ξυλούρης βρίσκεται στην Κρήτη, στην τελευταία ζωντανή του εμφάνιση στο νησί, παρέα με την Άννα Βίσση και την Κατερίνα Σκορδαλάκη. Τραγουδά στο κέντρο «Αρετούσα», σ’ ένα πρόγραμμα – ανθολόγιο της έως τότε πορείας του. Ανάμεσα στους θαμώνες βρίσκεται ο νεαρός τότε λυράρης Στέλιος Βασιλάκης, ο οποίος με ένα ερασιτεχνικό κασετόφωνο καταγράφει τη μουσική αυτή παράσταση, με τον Νίκο Ξυλούρη να βρίσκεται σε μεγάλες ερμηνευτικές στιγμές.

Μετά από 40 χρόνια “ύπνου”, το πολύτιμο αυτό υλικό, βρίσκει για πρώτη φορά δισκογραφικό δρόμο μετά από μια εξαιρετικά σοβαρή ηχητική επεξεργασία, διατηρώντας ταυτόχρονα το ζωντανό περιβάλλον μέσα στο οποίο ηχογραφήθηκε.

Τραγούδια από όλο το φάσμα της μουσικής διαδρομής του κορυφαίου ερμηνευτή και λυράρη, συνθέτουν το σπάνιο αυτό ηχογράφημα, που έρχεται ως μια σημαντική δισκογραφική πληροφορία στο πολύχρωμο καλλιτεχνικό πορτρέτο του Αρχάγγελου της Κρήτης.

Γι’ αυτή την έκδοση έγραψαν για τον Νίκο Ξυλούρη οι: Κώστας Γεωργουσόπουλος, Λουκάς Θάνος, Νίκος Μπογιόπουλος και Στέλιος Βασιλάκης.

Η εταιρεία «Αεράκης – Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι & Σείστρον» ευχαριστει όλους αυτούς τους ανθρώπους, που στάθηκαν αρωγοί, ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτό το όνειρό μας:

– Τη σύζυγο του Νίκου Ξυλούρη, Ουρανία και την κόρη του Ρηνιώ, καθώς και όλη την οικογένεια των Ξυλούρηδων.
– Τον Στέλιο Βασιλάκη για τη διάθεση του ηχητικού ντοκουμέντου.
– Τον Κώστα Ξυλούρη (Μανταλιώτη) για την πολύτιμη βοήθεια και παρακίνηση του.

Παρουσίαση

Η παρουσίαση της διπλής αυτής κασετίνας, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή του Πάσχα, 21 Απριλίου, στην Βασιλική του Αγ. Μάρκου στο Ηράκλειο στις 19:30 μ. μ..

Για τον Νίκο Ξυλούρη και την παραγωγή θα μιλήσουν οι:

Κώστας Γεωργουσόπουλος, Λουκάς Θάνος, Νίκος Μπογιόπουλος, Κώστας Ξυλούρης (Μανταλιώτης) και Στέλιος Βασιλάκης.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=jS7BJPWyyw0″]

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...