14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Για την υπόθεση Αλεξανδρόπουλου

Ημερομηνία:

Το 2005 ο καθηγητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Παν/μίου Κρήτης, Στέλιος Αλεξανδρόπουλος, μετά από διαμαρτυρίες φοιτητή για τον αποκλεισμό από ΠΜΣ επέλεξε να ελέγξει με κάθε τρόπο το τι πραγματικά συμβαίνει στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης στα Μεταπτυχιακά.  Μετά από πολλές έρευνες καταφέρνει να αποκαλύψει τα ρουσφέτια, την διαφθορά και τις αμέτρητες παρατυπίες που είχαν γίνει μεταξύ φοιτητών συγκεκριμένου πολιτικού χώρου και καθηγητών επίσης. Υπερασπιζόμενος τις αξίες του, και τις αξίες του δημόσιου πανεπιστήμιου, για τις οποίες έχουν δοθεί αγώνες από το σύνολο του εκπαιδευτικού και φοιτητικού κόσμου, δέχεται επίθεση και πειθαρχική δίωξη από  μερίδα του πανεπιστημιακού κατεστημένου, που οδηγεί τον ίδιο στο θάνατο από καρδιακή προσβολή.

Η αρχική αθώωση όσων εκδίωξαν τον Αλεξανδρόπουλο, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο θάνατο αποτελεί πρόκληση για το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας. Είναι συγκεκριμένες πολιτικές που οι κυβερνήσεις εδώ και χρόνια συνεχίζουν απροκάλυπτα εναντίον κάθε αξίας και έννοιας δικαιοσύνης. Είναι μια απόφαση που προσβάλει κάθε απόπειρα υπεράσπισης του δημόσιου πανεπιστημίου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους φοιτητές που μάχονται για το Δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο να παραβρεθούν στη συγκέντρωση στα δικαστήρια την Τετάρτη 3 Απριλίου στις 9πμ, στην εκδίκαση της έφεσης που ασκήθηκε από την εισαγγελέα της υπόθεσης στην απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΧΑΝΙΩΝ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...