16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Για τη «Μεγάλη Γερμανία»: Την παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών για τις εκδηλώσεις τιμής προς τους ναζί στην Κρήτη, ζητά ο Αριστομένης Συγγελάκης – Ενημερωμένοι οι Δήμαρχοι Πλατανιά και Καντάνου – Σελίνου

Ημερομηνία:

Αντιδράσεις και στα Χανιά προκαλεί η απόφαση του Συνδέσμου Ορεινών Καταδρομέων Άνω Φραγγονίας, με αφορμή την 75η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, να στείλει αντιπροσωπεία για να καταθέσουν στεφάνι στο Μάλεμε στη μνήμη των νεκρών γερμανών ναζί.

H απόφαση πάρθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποίησαν μέλη του Συνδέσμου Ορεινών Καταδρομέων αλλά και νεοναζί εις μνήμη των ναζί που πέθαναν στην Κρήτη, στο Bad Reichenhall στο μνημείο η «γέφυρα της Κρήτης» (Κreta Brucke) το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Η προσέλευση στην εκδήλωση ήταν απογοητευτική.

Το δημοτικό συμβούλιο, πλην του υπερσυντηρητικού χριστιανοκοινωνιστή Δημάρχου, δεν στήριξαν όπως αναμενόταν την επετειακή εκδήλωσή για τα 75 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης με τα μέλη του Συνδέσμου να εκφράζουν την απογοήτευσή τους αφού, ειδικά φέτος, θεώρησαν ότι θα έπρεπε να υπήρχε μεγαλύτερη συμμετοχή.

Έτσι, αποφάσισαν για να τιμήσουν τους νεκρούς τους να στείλουν αντιπροσωπεία στην Κρήτη.

Για τη «Μεγάλη Γερμανία»

Η αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ορεινών Καταδρομέων της Άνω Φραγγονίας θα βρεθεί στην Κρήτη από 17 έως 24 Μαϊου και θα μείνει στα ξενοδοχεία “Sea View” στο Κολυμπάρι και Creta Princess στον Πλατανιά.

Όπως αναφέρουν θα τιμήσουν τους Γερμανούς «που μακριά από την πατρίδα και πιστοί στον όρκο και στη σημαία, άφησαν τη ζωή τους για τη Μεγάλη Γερμανία».

Ενημερωμένοι οι Δήμαρχοι Πλατανιά και Καντάνου – Σελίνου

Ενημερωμένοι για την έλευση της αντιπροσωπείας του Συλλόγου είναι τόσο ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης όσο και ο Δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου Αντώνης Περάκης.

Σύμφωνα με το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας κ. Αριστομένη Συγγελάκη που βρίσκεται στα Χανιά επί της ευκαιρίας της παρουσίασης του βιβλίου του Δαμιανού Βασιλειάδη για τις γερμανικές αποζημιώσεις, θα πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν πρέπει να γίνουν τέτοιου τύπου εκδηλώσεις.

Αριστομένης Συγγελάκης: Πρέπει να υπάρξει παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών

Ο κ. Αριστομένης Συγγελάκης πιστεύει ότι πρέπει να υπάρξει παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών αλλά και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης γιατί, όπως σημειώνει, «όταν εμείς πάμε στη Γερμανία τα πάντα έχουν υποβληθεί στην αστυνομία και παίρνουμε άδεια για να κάνουμε το παραμικρό βήμα. Εδώ, αυτοί, δεν έχουν καμία άδεια και μπορεί να πάνε στις 5 το πρωί σε ένα μνημείο, όπως στα Φλώρια, να κάνουν μια εκδήλωση και να την βιντεοσκοπήσουν και να παρουσιάζουν μετά αυτή την εικόνα στη Γερμανία. Συναθροίσεις του μίσους, φιέστες που προσβάλλουν τη δημοκρατία, που προσβάλλουν την ιστορία μας δεν πρέπει να γίνουν σε καμία περίπτωση».

«Ακόμα και στο Μάλεμε που είναι το γερμανικό στρατιωτικό νεκροταφείο αυτά που θα ειπωθούν περί «Μεγάλης Γερμανίας» σίγουρα θα έχουν ναζιστικό περιοχόμενο. Θα ρίξουν λάδι στη φωτιά. Πόσο μάλλον αν πάνε σε μαρτυρικούς τόπους».

"google ad"

Διαβάστε επίσης:

Προς απομάκρυνση το ναζιστικό μνημείο στα Φλώρια Καντάνου; – Πιθανή η παρουσία Προκόπη Παυλόπουλου στις επετειακές εκδηλώσεις

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...