13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Γλυκά Νερά: Στη VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού ο Αναγνωστόπουλος – Ποιοι είναι οι συγκρατούμενοί του

Ημερομηνία:

Το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού πέρασε, όπως αναμενόταν το βράδυ της Τρίτης ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν Κράουτς, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Οι ισχυρισμοί του ότι δεν συντρέχουν λόγοι προφυλάκισης και ότι δεν είναι ύποπτος φυγής δεν έπεισαν ανακριτή και ειαγγελέα που του έδειξαν τον δρόμο για τη φυλακή.

Οι τρεις συγκρατούμενοί του

Όπως αναφέρει το Βήμα, ο συζυγοκτόνος οδηγήθηκε στην έκτη πτέρυγα των φυλακών, σε συνθήκες ειδικής κράτησης, λόγω του ειδεχθούς εγκλήματος που διέπραξε, ούτως ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η σωματική του ακεραιότητα από άλλους κρατουμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αναγνωστόπουλος δεν θα είναι μόνος του στο κελί. Μαζί του θα βρίσκονται άλλοι τρεις κρατούμενοι: Ο ένας είναι σωφρονιστικός υπάλληλος που εκτίει ποινή για ναρκωτικά, ο δεύτερος για λαθρεμπόριο και ο τρίτος επίσης για ναρκωτικά.

Το κελί του 32χρονου είναι κοντά σε αυτό, όπου κρατούνται ο Μένιος Φουρθιώτης και ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος.

Ο Αναγνωστόπουλος έκανε τεστ κορωνοϊού, το οποίο βγήκε αρνητικό και έτσι δεν χρειάστηκε να μπει σε 14μερη καραντίνα, ενώ ως νέος κρατούμενος θα περάσει την καθιερωμένη συνέντευξη, είτε με την διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, είτε με τον αρχιφύλακα του σωφρονιστικού ιδρύματος, ενδεχομένως σήμερα Τετάρτη.

«Βρασμός ψυχικής ορμής δεν υπάρχει»

Την αντίδραση της οικογένειας της Καρολάιν στη «συγγνώμη» του καθ΄ ομολογίαν δολοφόνου του παιδιού τους, αλλά και στον ισχυρισμό του ότι διέπραξε το έγκλημα εν βρασμώ ψυχής, εξέφρασε ο συνήγορος της οικογένειας μιλώντας στο MEGA.

«Ηθικά, πιθανόν για τους γονείς να είναι (δικαίωση), αλλά αυτό ήταν κάτι αναμενόμενο. Τουλάχιστον για τα ελληνικά ποινικά χρονικά καθ’ ομολογίαν δράστης δεν έχει αφεθεί ελεύθερος, ειδικά όταν πρόκειται για τόσο ειδεχθές έγκλημα» συμπλήρωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν.

Για το ενδεχόμενο ο φόνος της 20χρονης κοπέλας στα Γλυκά Νερά να ήταν προσχεδιασμένος και όχι εν βρασμώ, ο κ. Χαρμάνης υποστήριξε πως «βρασμός ψυχικής ορμής δεν υπάρχει».

«Βρασμός ψυχικής ορμής είναι να δείτε να σκοτώνουν το παιδί σας και σεις να πυροβολείτε τον δολοφόνο του, δηλαδή η αιφνίδια διέγερση ενός συναισθήματος είναι βρασμός. Αυτό το κίνητρο θα πρέπει να το βρει η Δικαιοσύνη, με την αρωγή της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία θα πρέπει να μεταφέρω τις ευχαριστίες της οικογένειας» σημείωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν.

«Ερωτικό πάθος δεν υπήρχε, βρασμός ψυχικής ορμής δεν υπήρχε, ένα κίνητρο υπάρχει, όμως δεν είμαι εγώ σε θέση να το απαντήσω αυτό» πρόσθεσε ο κ. Χαρμάνης, ενώ για το ενδεχόμενο να εμπλέκονται άλλα άτομα στην υπόθεση, ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν υποστήριξε πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το διαψεύσει, αλλά ούτε και να το επιβεβαιώσει.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για τη συγγνώμη που είπε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος για την πράξη του, ο κ. Χαρμάνης ανέφερε ότι όταν κάποιος προχωρά σε μια δολοφονία σε βρασμό ψυχικής ορμής παραδίδεται. «Δεν κρύβονται, ούτε παραπλανούν τις Αρχές για 37 ημέρες. Καλούν την Αστυνομία και λένε “παραδίδομαι”, δεν κρύβονται 37 ημέρες και να αγκαλιάζουν τη μάνα του παιδιού που σκότωσαν με περισσή υποκρισία» συμπλήρωσε ο κ. Χαρμάνης.

"google ad"

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...