16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

ΓΣΕΕ: Απεργία παντού την 1η Μάη

Ημερομηνία:

«Η Πρωτομαγιά δεν είναι κινητή θρησκευτική γιορτή, είναι απεργία» | Μπορεί οι έμποροι να τα βρήκανε με την κυβέρνηση και να αποφάσισαν να μετακινήσουν την αργία της Πρωτομαγιάς για την Τρίτη του Πάσχα, ώστε να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους, όμως τα συνδικαλιστικά όργανα των εργατών αποφάσισαν πως η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία αλλά απεργία.

Κι έτσι, δια της ΓΣΕΕ αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας την Τετάρτη 1η Μαΐου με συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.  Η ΓΣΕΕ μάλιστα εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας να λάβει όλες τις αναγκαίες αποφάσεις για την έναρξη διαπραγμάτευσης με τους εργοδοτικούς φορείς για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

«Η Πρωτομαγιά δεν είναι μια κινητή θρησκευτική γιορτή. Είναι ημέρα αγώνα, πάλης και μνήμης του εργατικού κινήματος», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ι. Παναγόπουλος, εξαγγέλοντας την απόφαση της ΓΣΕΕ για την πραγματοποίηση γενικής απεργίας τη Μεγάλη Τετάρτη. Σχετική ανακοίνωση στα Χανιά εξέδωσε τόσο το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Χανίων όσο και η Γραμματεία Χανίων της ΠΑΣΕΒΕ.

Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων: Η 1η Μάη δεν είναι αργία, είναι απεργία

Με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης, φέτος μεταφέρεται ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα, στις 7 Μαΐου.

Συνάδελφοι, η κυβέρνηση θέλει την ουσιαστική κατάργηση της Πρωτομαγιάς, σύμβολο της ταξικής πάλης για την εργατιά. Για μας η 1η Μάη δεν είναι αργία, είναι απεργία.

Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων, αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη απεργίας την 1η Μάη και καλεί τους μαζικούς φορείς, όλα τα σωματεία Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα και τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν το χαρακτήρα της Πρωτομαγιάς που είναι ημέρα μνήμης και τιμής αλλά και πάλης των εργαζομένων ενάντια στη βάρβαρη πολιτική που στέλνει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας στην ανέχεια και την εξαθλίωση.

Μέρα διεκδίκησης αιτημάτων για την κάλυψη των σύγχρονων, λαϊκών αναγκών και αγώνα ενάντια στην καταπίεση την εκμετάλευση και την εξουσία του κεφαλαίου.

ΠΑΣΕΒΕ Χανίων: Η 1η Μάη δεν είναι αργία είναι απεργία

Η προσπάθεια μεταφοράς της 1η Μάη γίνεται με  ¨εντολή¨ πολυκαταστημάτων ,  super market ,μεγαλεμπόρων που δεν χόρτασαν κέρδη και χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να μας πάρουν ότι δουλειά έχει απομείνει.

Η Γραμματεία Χανίων της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής  Συσπείρωσης Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων τονίζει ότι:

Η 1η Μάη είναι μέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ εναντία στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποταθεί στους νόμους της αγοράς και της κερδοφορίας .

Η κυβέρνηση με τα ¨τσιράκια ¨, της ηγεσίες της ΓΣΒΕΕ και της ΕΣΕΕ ,συμφώνησαν στην μεταφορά της 1η Μάη γιατί τάχα ενδιαφέρονται για τον τζίρο των μικρομάγαζων !!! Το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι , οι 100.000 χρεοκοπημένοι συνάδελφοι μας με τις οικογένειες τους ,οι απλήρωτοι εργαζόμενοι και όσοι άλλοι δεν μπορούν να βρουν ¨φράγκο¨ στην τσέπη τους ,ως εκ θαύματος θα βγουν την Μ.Τετάρτη να ψωνίσουν ;  Λένε ψέματα, παίζουν με τον πόνο του μικρού- έμπορα βιοτέχνη -αυτοαπασχολούμενου .

  •  Είναι οι ίδιοι που εξαντλούν τις συνδικαλιστικές τους αναζητήσεις κρεμώντας μαύρες κορδέλες και ανάβουν κεριά διαμαρτυρόμενοι για ότι βιώνουμε !!!!
  •  Είναι οι ίδιοι που συζητάνε στους διαδρόμους των υπουργείων την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
  •  Είναι οι ίδιοι που πάνε να καταστρατηγήσουν το ωράριο σε όφελος των πολυκαταστημάτων και των μεγάλων αλυσίδων εμπορίου .

Δεν τους φτάνουν οι 130.000 επιχειρήσεις που ετοιμάζονται να κλείσουν ;

"google ad"

Βιάζονται να μας κλείσουν όλους ;

Καλούμε τα τοπικά σωματεία ,εμπορικούς συλλόγους ,ομοσπονδίες ,να καταδικάσουν την απαράδεκτη προσπάθεια κυβέρνησης, ΓΣΒΕΕ-ΕΣΕΕ πολυκαταστημάτων .

Να αποφασίσουν και να οργανώσουν την συμμέτοχη όλων των συναδέλφων στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 1ης ΜΑΗ .

Η νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ

Η νέα Διοίκηση της ΓΣΕΕ αποτελείται από 5 μέλη της ΠΑΣΚΕ, 4 της ΔΑΚΕ, 3 του ΠΑΜΕ, 2 της Αυτόνομης Παρέμβασης και 1 της νέας κίνησης «ΕΜΕΙΣ» που προέκυψε από διάσπαση της ΠΑΣΚΕ. Η διοίκηση που προέκυψε από τις εκλογές του 35ου Συνεδρίου συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: Τη θέση του προέδρου καταλαμβάνει ο επί πέντε διαδοχικά έτη πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος που προέρχεται από την ΠΑΣΚΕ. Γενικός γραμματέας επανεξελέγη ο Νίκος Κιουτσούκης (ΔΑΚΕ). Αναπληρωτής πρόεδρος ανέλαβε ο Φώτης Κολεβέντης (ΔΑΚΕ), αναπληρωτής γενικός γραμματέας ο Θανάσης Δανούσης (ΠΑΣΚΕ), γραμματέας Οικονομικού ο Φίλιππος Θωμάς (ΠΑΣΚΕ), αναπληρωτής γραμματέας Οικονομικού ο Ευθύμιος Θεοχάρτης (ΔΑΚΕ), γραμματέας Οργανωτικού ο Βαγγέλης Μουτάφης (ΠΑΣΚΕ) και αναπληρωτής γραμματέας Οργανωτικού ο Βαγγέλης Πάλλης (ΔΑΚΕ).

Στην Εκτελεστική Επιτροπή συμμετέχουν ο Στάθης Ανέστης (ΠΑΣΚΕ), Γιώργος Πέρρος (ΠΑΜΕ), Σωτήρης Ζαριανόπουλος (ΠΑΜΕ), Αλεξάνδρα Μπαλού (ΠΑΜΕ), Ζώης Πεπές (Αυτόνομη Παρέμβαση), Θάνος Βασιλόπουλος (Αυτόνομη Παρέμβαση) και Νίκος Φωτόπουλος (ΕΜΕΙΣ).

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...