14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Γ. Αντετοκούμπο για ρατσισμό εναντίον αδελφού του: “Αν μπορεί κάποιος να βγει κατά του Θανάση, τι θα πει σε ένα παιδί στο δημοτικό;”

Ημερομηνία:

Η παρέμβαση του Γιάννη Αντετοκούμπο μετά την ρατσιστική επίθεση Τσουκαλά στον αδελφό του μπασκεμπολίστα του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας Θανάση Αντετοκούμπο έγινε για όλα τα παιδιά που βιώνουν ρατσιστική συμπεριφορά και δε μπορούν να αντιδράσουν.

Διαβάστε την δήλωση Αντετοκούμπο για το κρούσμα ρατσισμού εις βάρος του αδερφού του:

«Σίγουρα περίμενα ότι θα γίνει ένας ντόρος με το ποστάρισμά μου. Δεν έχω μιλήσει ξανά για τέτοιο θέμα. Υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή που λες ότι φτάνει ως εδώ. Που λες ότι δεν πάει πιο κάτω. Έχασα τον ύπνο μου, στεναχωρήθηκα πολύ. Δεν το έκανα για εμένα και τον Θανάση πιο πολύ, το έκανα για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τον ρατσισμό στη ζωή τους. Ήταν ωραία και η κίνηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, που φόρεσε τη γαλανόλευκη φανέλα. Αν μπορεί να βγει κάποιος κατά του Θανάση, που εκπροσωπεί την Ελλάδα και παίζει στον Παναθηναϊκό, τι θα πει κάποιος για ένα παιδί στο δημοτικό. Φανταστείτε τι θα πει κάποιος σε ένα παιδί 5-7 χρονών. Ο Θανάσης εκπροσωπεί την Ελλάδα και παίζει με την ψυχή του, το διασκεδάζει περισσότερο από τον καθένα εκεί έξω».

Εκτός από τις δηλώσεις που έκανε για το ποστάρισμά του κατά του ρατσισμού ο Γιάννης ρωτήθηκε και για το… κοπλιμέντο που δέχθηκε από τον Σακίλ Ο’Νίλ.

Ο… τεράστιος Σακ είχε χαρακτηρίσει τον Αντετοκούνμπο ως «νέο Superman», αλλά ο ηγέτης των Μπακς εξήγησε πως «Είναι τεράστιο κοπλιμέντο, πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του NBA. Δεν θέλω να είμαι ο Superman, θέλω να παραμείνω ο Γιάννης. Ο Greek Freak».

Δεν αλλάζει με τίποτα και για κανέναν λόγο το παρατσούκλι που χρησιμοποιεί όλος ο πλανήτης για χάρη του

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...