13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Γ. Βαρουφάκης από Χανιά: “Η κατάσταση δεν σώζεται αν δεν γίνει αναδιάρθρωση του χρέους όλων των χωρών της Ευρωζώνης”

Ημερομηνία:

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο “Akali” πραγματοποίησε την παρουσίαση του προγράμματός του ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Στην ομιλία του τόνισε ότι το Μέρα 25 “είναι το μοναδικό κόμμα που παρουσιάζει ολοκληρωμένο ευρωπαικό και ελληνικό πρόγραμμα γιατί αυτά τα δύο κλειδώνουν.Όσο συνεχίζεται αυτή τη κατάσταση η αποδόμηση της Ευρώπης και η ασφιξία της Ελλάδας θα πηγαίνουν χέρι με χέρι”.

Ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 είπε ότι το εθνικό κι ευρωπαϊκό πρόγραμμα 500-100-3 σημαίνει “500 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία προορίζονται για πράσινες επενδύσεις, το 100 είναι 100 δισεκατομμύρια για την καταπολέμιση της φτώχειας και της ανέχειας και το 3 είναι 3 τρισεκατομμύρια ευρώ, το ποσό που μποροούμε να γλιτώσουμε ως Ευρωζώνη, μειώνοντας το δημόσιο χρέος, νόμιμα, μέσα από την εγγύηση του κομματιού του δημοσίου χρέους, κάθε χώρας, που επιτρέπεται σύμφωνα με την συνθήκη του Μααστριχτ, δηλαδή το 60% του ΑΕΠ”.

 

Μίλησε για “τετραπλή χρεωκοπία” που οδηγεί τους νέους σε μετανάστευση ενώ σημείωσε ότι “η κατάσταση δεν σώζεται αν δεν γίνει αναδιάρθρωση του χρέους όλων των χωρών της Ευρωζώνης”.

Αργότερα είπε ότι το 2019 θα είναι ” έτος επιδείνωσης της ελληνικής οικονομίας”.

Ενώ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα και στην αναγκαιότητα μείωσης των φόρων:

“Αύριο το πρωί πρέπει όλοι οι λογικοί άνθρωποι, ανεξάρτητα από κόμματα και ταμπέλες να μειώσουμε τον ΦΠΑ στο 19% από το 24%, να μειώσουμε, τον φόρο των μικρομεσαίων και των μεγάλων επιχειρήσεων αλλά και να αγωνιστούμε για μετατροπή του ΤΑΙΠΕΔ και του Υπερταμείου σε αναπτυξιακή τράπεζα”.

H περιοδεία Βαρουφάκη – Σακοράφα στην Κρήτη συνεχίζεται σήμερα στο Ρέθυμνο: https://www.facebook.com/events/326408961325517/
και τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στην Ιεράπετρα: https://www.facebook.com/events/774343666297783/

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...