12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Γ. Σταθάκης: Εντός της εβδομάδας πρωτοβουλίες για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Ημερομηνία:

Θετικό βήμα προς τα μπρος χαρακτήρισε την απόφαση του Εurogroup στο Κόκκινο ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών και Ναυτιλίας, Γιώργος Σταθάκης, και συμπλήρωσε ότι η ελληνική πλευρά επιθυμεί να επιτευχθεί ένα νέο πλαίσιο συμφωνίας με τους εταίρους μέχρι την αξιολόγηση του Απριλίου.

Από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης η επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας.   Ο κ. Σταθάκης τόνισε πως υπάρχει ανοιχτό παράθυρο για να βρεθεί λύση και με το πρόβλημα της μεταβατικής χρηματοδότησης εντός του μηνός, μέχρι το προβλεπόμενο διάστημα – τέλη Απριλίου. Ενώ χαρακτήρισε παραπλανητικές τις απόψεις που θέλουν να προσομοιάσουν τις σημερινές διαπραγματεύσεις και το σημερινό πλαίσιο που κινείται η κυβέρνηση με μια παραλλαγή της τρόικα και των παλιών μνημονίων.  

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο κόσμος κάνει υπομονή και πιστεύει στην κυβέρνηση, αλλά θέλει να δει και στην πράξη τις προεκλογικές εξαγγελίες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ επανεκκίνησης της οικονομίας

Με βάση το παραπάνω συμπέρασμα ο κ. Σταθάκης δήλωσε πως η κυβέρνηση θα επιταχύνει, εντός εβδομάδας, τις πρωτοβουλίες για να επανεκκινηθεί η οικονομία:

α) Πρωτοβουλίες για την προστασία της πρώτης κατοικίας,

β) Κινητοποίηση του ΕΣΠΑ, μέτρα φιλικά προς την νεανική επιχειρηματικότητα, απλοποίηση της γραφειοκρατίας, στήριξη επιχειρηματικών σχεδίων,

γ) Εντός τριών μηνών να απεγκλωβιστεί ο αναπτυξιακός νόμος, που πρακτικά έχει παγώσει εδώ και 6 μήνες,

δ) Στήριξη νέων υποδομών στον τουρισμό και στην περιφερειακή ανάπτυξη.

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...