18.8 C
Chania
Friday, May 10, 2024

Δεν έλαβαν αμοιβή το 2012 οι Χαραλαμπάκης – Τουλουπάκης από τη Μονομετοχική Α.Ε. Δήμου Κισσάμου

Ημερομηνία:

Μόνο το 2011 ο κ. Χαραλαμπάκης Παναγιώτης Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κισάμου και μέλος της Δημοτικής Μονομετοχικής Α.Ε. Δήμου Κισσάμου έλαβε αμοιβή 1.500 ευρώ (σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα) κι όχι το 2012. Το ίδιο ισχύει και για τον εκ των αντιπροέδρων της εταιρείας κ. Τουλουπάκη Γεώργιο.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε μαζί μας το μέλος της Δημοτικής Μονομετοχικής Α.Ε. Δήμου Κισσάμου κ. Χαραλαμπάκης Παναγιώτης. Μας γνωστοποίησε ότι αναφορικά με τους μισθούς που αναφέρονται ότι λαμβάνουν, αυτός δε λαμβάνει κανένα ποσό και ζήτησε επανόρθωση. Εμείς από την πλευρά μας τον ρωτήσαμε αν κι εφόσον τα ποσά ισχύουν για τους υπόλοιπους. Ο κ. Χαραλαμπάκης αρνήθηκε να μας απαντήσει. Τον ρωτήσαμε αν κι εφόσον ελάμβανε το ποσό των 1.500 ευρώ το 2011. Δεν αρνήθηκε πως λάμβανε κάποιο ποσό όμως αρνήθηκε ότι αυτό ήταν 1.500 ευρώ.

Όταν τον ενημερώσαμε ότι τα στοιχεία μας αποτελούν επίσημα έγγραφα αναρτημένα στην ιστοσελίδα της «Διαύγειας», και αναφέρουν το συγκεκριμένο ποσό, επέμεινε πως το ποσό δεν είναι τόσο μεγάλο δίχως να μας εξηγεί παραπέρα… Όταν του ζητήσαμε να μας πει ποιο είναι το πραγματικό ποσό τότε, δε μας είπε. Όταν του ζητήσαμε να μας πει, εφόσον η απόφαση που δημοσιεύσαμε ήταν του 2011, τι ισχύει λοιπόν για το 2012, αρνήθηκε πάλι να μας απαντήσει και επέμεινε πως το ποσό δεν είναι τόσο μεγάλο.

Όταν του ζητήσαμε τουλάχιστον να μας πει ποια είναι τα άτομα που παίρνουν έστω και τα λιγότερα από 2.000 και 1.500 ευρώ πάλι αρνήθηκε να μας πει. Ο κ. Χαραλαμπάκης δεν ήθελε να μας πει τίποτα κι αναρωτιόμαστε προστατεύει κάποιον; Υπάρχει λόγος να χρειάζεται κάποιος προστασία; Είναι κρυφό και δεν πρέπει να μαθευτεί;

Όμως, παρά τις συνεχείς αρνήσεις του κ. Χαραλαμπάκη στις εκκλήσεις να μας βοηθήσει στο έργο μας ώστε να προβούμε και στην επιδιόρθωση που τόσο επιτακτικά ζητούσε, εμείς κατορθώσαμε και βρήκαμε το έγγραφο απόφασης της εταιρείας αναφορικά με τους μισθούς για το 2012.

Η αλήθεια είναι ότι όταν ερευνούσαμε μέσω της σελίδας της Διαύγειας (Διαύγεια / Δήμος Κισσάμου / Εποπτευόμενοι Φορείς / ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε. ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ) το συγκεκριμένο έγγραφο για τη μισθοδοσία του 2012 (Αρμοδιότητες και αποζημίωση Προέδρου, Αντιπροέδρων κ μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας) το σχετικό έγγραφο βρισκόταν πίσω, στην 20η σελίδα σε σύνολο 25 σελίδων, ενώ η αντίστοιχη για το 2011 βρισκόταν στην 9η σελίδα. Για ποιο λόγο; Αυτό, δεν το γνωρίζω. Όμως, η ουσία παραμένει και δεν αλλάζει.

Αντιγράφουμε ακριβώς όπως αναγράφεται στο έγγραφο – απόφαση της εταιρείας με Αρ.Πρωτ.: 7 κι ημερομηνία 30-3-2012:

  • O Πρόεδρος της εταιρείας, Μουντάκης Μιχαήλ, να αμείβεται με το ποσό των δυο χιλιάδων (2000) ευρώ μηνιαίως.
  • Ο Α’ Αντιπρόεδρος, Μοσχανάκης Δημήτριος, ορίζεται ως υπεύθυνος για το υποκατάστημα του Λαφονησίου και θα αμείβεται με το ποσό των χιλίων πεντακοσίων (1500) ευρώ μηνιαίως για το χρονικό διάστημα από 1/4/2012 έως 31/10/2012.
  • Ο Γ’ Αντιπρόεδρος, Ξυπολιτάκης Εμμανουήλ, ορίζεται ως υπεύθυνος για το υποκατάστημα της Γραμβούσας και θα αμείβεται με το ποσό των χιλίων πεντακοσίων (1500) ευρώ μηνιαίως για το χρονικό διάστημα από 1/4/2012 έως 31/10/2012.

Ο κ. Χαραλαμπάκης, λοιπόν, δεν έλαβε αμοιβή για το 2012, αλλά μόνο για το 2011. Το ίδιο ισχύει και για τον Β’ αντιπρόεδρο της εταιρείας Τουλουπάκη Γεώργιο, ο οποίος σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, για το 2012 δεν έλαβε τίποτα πέραν των χρημάτων για τη συμμετοχή στις συνελεύσεις της εταιρείας. Εξακριβώθηκε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γιάννης Αγγελάκης
Ο Γιάννης Αγγελάκης σπούδασε Μέσα Ενημέρωσης και Πολιτισμικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Wolverhampton και ακολούθως συνέχισε τις σπουδές του σε επίπεδο MPhil στο Κέντρο για τις Σύγχρονες Πολιτισμικές Σπουδές (CCCS) του Πανεπιστήμιου του Birmingham. Περισσότερα άρθρα και δημoσιεύσεις μου εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σητεία: Παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ το τελευταίο αντίο στον Φοίβο Ιωαννίδη

Με θλίψη και συγκίνηση αποχαιρετούν σήμερα, οικογένεια, συγγενείς, φίλοι,...

Ηράκλειο: «Οι νοσηλευτές δεν προλαβαίνουν να φροντίζουν τους ασθενείς και το κάνουν οι συγγενείς τους»

Με πολλά προβλήματα, υποστελέχωση και υπερεργασία, τιμάται η παγκόσμια...