14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Δεν ήθελε να γίνει ποντίφικας ο Πάπας Φραγκίσκος Ι

Ημερομηνία:

Ο καρδινάλιος από την Αργεντινή, Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, δεν ήθελε να γίνει πάπας, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις στα μμε της Αργεντινής της αδελφής του. “Αγαπάει το Μπουένος Άιρες και του άρεσε να μένει στο Μπουένος Άιρες”, είπε σε δημοσιογράφους στο δυτικό προάστειο του Μπουένος Άιρες Ιτουζάινγκο η Μαρία Έλενα Μπεργκόλιο.

Ωστόσο, η ίδια είπε ότι “είχε χαρούμενη έκφραση στο πρόσωπό του” όταν εξελέγη την Τετάρτη πάπας και επέλεξε το όνομα Φραγκίσκος.

Η Μπεργκόλιο έκλαψε όταν άκουσε την είδηση στην τηλεόραση, αλλά δεν σχεδιάζει να μεταβεί στη Ρώμη. Δεν βλέπει συχνά τον αδελφό της, αλλά οι δυό τους έχουν “μόνιμη” τηλεφωνική επικοινωνία. Ωστόσο, από την ημέρα της εκλογής του και μέχρι την ημέρα της συνέντευξης δεν είχαν μιλήσει.

Η αδελφή του πάπα Φραγκίσκου είπε ότι δεν γνωρίζει που θα επικεντρωθεί ο ποντίφικας, αλλά ανέφερε “τους φτωχούς, τους αδύναμους, όσους έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη κακομεταχείριση, τους ηλικιωμένους και τα παιδιά” ως τους ανθρώπους εκείνους στους οποίους έχει αφιερώσει την καριέρα του ως ιερωμένος.

Η Μαρία Έλενα Μπεργκόλιο ανέφερε και ένα περιστατικό για την συνάντηση που είχε με τον πάπα Ιωάννη Παύλο τον΄Β όταν έγινε καρδινάλιος ο αδελφός της.

Το βλέμμα του Ιωάννη Παύλου–είπε η ίδια–έκρυβε τόση πολλή αγάπη, αλλά ταυτόχρονα και “απέραντη μοναξιά”.

“Παρότι το βλέμμα του αδελφού μου κρύβει αγάπη, δεν θα ήθελα να κρύβει και μοναξιά”, δήλωσε η Μπεργκόλιο παραδεχόμενη ότι αυτό είναι εγωιστικό καθώς βασίζεται στην αγάπη προς τον αδελφό της.

Πάπας Φραγκίσκος: Μην έλθετε στη Ρώμη, δώστε τα χρήματα στους φτωχούς

Την επιθυμία του να μην έλθουν στην Ρώμη για την ενθρόνιση του, οι αργεντινοί πιστοί και να ενισχύσουν τους φτωχούς με τα χρήματα των αεροπορικών εισιτηρίων, εξέφρασε ο πάπας Φραγκίσκος, διαμέσου του νούντσιου του Βατικανού στο Μπουένος ‘Αιρες Εμίλ Πωλ Σέριγκ.

Σε επιστολή του προς τον κλήρο και τους πιστούς της Αργεντινής ο Σέριγκ τονίζει ότι, σύμφωνα με επιθυμία του νέου πάπα «στις 19 Μαρτίου, αντί να μεταβεί, κανείς στην Ρώμη για να γιορτάσει την εκλογή του, είναι προτιμότερο να καταβάλει το αντίστοιχο ποσό που θα ξόδευε, σε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης προς τους πολίτες που έχουν ανάγκη».

Ο πάπας Φραγκίσκος ευχαριστεί, επίσης, τους συμπατριώτες του «για τις τόσες προσευχές και μηνύματα αγάπης» που ακολούθησαν την εκλογή του.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...