13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Δημοσιογράφος προς Πολάκη: Το “έξω οι βάσεις του θανάτου, έξω το ΝΑΤΟ” τελειώσανε; – Πολάκης: “Να σας υπενθυμίσω ότι ο υπαρκτός σοσιαλισμός έπεσε με πάταγο”

Ημερομηνία:

Πολλά ενδιαφέροντα σημεία είχε η συνέντευξη του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη στο δημοσιογράφο της ΚΡΗΤΗ TV κ. Γ. Σαχίνη και στην εκπομπή “Αντιθέσεις”. Ένα από τα σημεία που είχαν και τοπικό ενδιαφέρον ήταν η ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης σε μία σειρά ζητήματα από το Σκοπιανό έως την αύξηση των δαπανών των χωρών του ΝΑΤΟ στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ συντάχθηκε με τις θέσεις των ΗΠΑ.

Ρώτησε πιο συγκεκριμένα ο κ. Σαχίνης:

Μια κυβέρνηση της Αριστεράς αποδείχθηκε πιο αμερικάνικη από όλες τις άλλες; Λένε πολλοί ότι τη Συμφωνία για τα Σκόπια την περάσατε άρον – άρον για να μπουν στο ΝΑΤΟ όπως ζήτησαν οι Αμερικανοί. Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι δαπάνες στο ΝΑΤΟ πρέπει να αυξηθούν και από άλλα μέλη του ΝΑΤΟ, δηλαδή συντάχθηκε με τον Τραμπ, πάτε τώρα σε συμφωνία με Αλβανία και απελαύνετε Ρώσους διπλωμάτες. Τι έγινε; Η κυβέρνηση της Αριστεράς είναι πιο αμερικάνικη από τους αμερικάνους; Το “έξω οι βάσεις του θανάτου” το “έξω το ΝΑΤΟ” πάνε αυτά, τελειώσανε; Είμαστε μια χαρά και με το ΝΑΤΟ και με τους Αμερικάνους;

Ο κ. Πολάκης από την πλευρά του δεν απάντησε ευθέως σχετικά με τις βάσεις αλλά ήταν ξεκάθαρος ότι “η επαναστατική απόπειρα της ανθρωπότητας κατέπεσε μέσα στις αντιφάσεις της”.

Είπε μεταξύ άλλων ο Χανιώτης Υπουργός:

“Να σας υπενθυμίσω κ. Σαχίνη ότι ο υπαρκτός σοσιαλισμός έπεσε με πάταγο το 1989-90, η επαναστατική απόπειρα της ανθρωπότητας να φτιάξει μια άλλη κοινωνία και λόγω εξωτερικών επιρροών αλλά και λόγω δικιάς της αδυναμίας κατέπεσε μέσα στις αντιφάσεις της. Το επαναστατικό όραμα όμως της ανθρωπότητας παραμένει ζωντανό. Μόνο που θέλει περιγραφή στις νέες συνθήκες, στις νέες καταστάσεις που δημιουργεί η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνικής, θέλει ένα καινούργιο σχέδιο για το σήμερα που να απευθύνεται σε λαούς και κοινωνικά στρώματα για το πώς θα φτιάξουμε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση με ένα σχέδιο που θα συντηρεί με αειφορία τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του πλανήτη. Αυτή η αναγκαιότητα θα επανέλθει.”

Ενώ σχετικά με τη Συμφωνία με Σκόπια και Αλβανία είπε:

“Αυτή τη στιγμή τη Συμφωνία με τα Σκόπια και τη Συμφωνία με την Αλβανία δεν την κλείσαμε επειδή το θέλει ο Τραμπ, την κλείσαμε γιατί πρέπει να μπει φραγή στην επέκταση των Τούρκων στα Βαλκάνια”

Ο κ. Πολάκης είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αντίπαλο δέος στις ΗΠΑ ενώ μίλησε και για τα σενάρια περί βοήθειας από Ρωσία στη διαπραγμάτευση του 2015:

“Δεν είσαι μοναχός σε αυτό τον πλανήτη. Και πρέπει να δεις ανάλογα με την ιστορική περίοδο με ποιες χώρες τα συμφέροντά σου μπορούν να πάνε παράλληλα. Οι Αμερικάνοι είναι εκμεταλλευτές πολλών περιοχών της γης. Αυτή τη στιγμή, πείτε μου το αντίπαλο δέος που θα στηριχθούμε. Όταν την ίδια στιγμή για τους δικούς τους λόγους – και γι’ αυτό έγινε η απέλαση – αυτοί οι πράκτορες πυροδότησαν μια σειρά από καταστάσεις χρηματοδοτώντας και εκβιάζοντας. Δεν πρέπει να αμυνθεί η ελληνική κυβέρνηση απέναντι σε αυτό; Άλλωστε, είχαν κυκλοφορήσει και πολλά σενάρια στο παρελθόν περί βοήθειας στην Ελλάδα και στην κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης του 2015. Την είδατε εσείς αυτή τη βοήθεια πουθενά; Γιατί εγώ δεν την είδα. Και υπήρξε και τότε ένα σενάριο να περάσει από εδώ ένας αγωγός όμως τελικά συμφώνησαν με τη Μέρκελ ο αγωγός να περάσει από την πάνω μεριά. Άρα εμείς αυτή τη στιγμή ως κυβέρνηση της χώρας είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα της χώρας, να κλείσουμε μέτωπα με τους γείτονες, να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που μας δίνει η διεθνής πολιτική σκηνή”

Δείτε τη συνέντευξη:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...