13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Δημοσιογράφος FAZ «αδειάζει» Μητσοτάκη: Διαψεύδεις αλλά έχεις δεσμευτεί για τη συμφωνία…

Ημερομηνία:

Οι αποκαλύψεις της γερμανικής εφημερίδας FAZ για δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη στους Ευρωπαίους πως δεν πρόκειται να ακυρώσει τη συμφωνία για το Μακεδονικό και δεν διαφωνεί με αυτήν, αλλά αντέδρασε απλώς για να μη διαλυθεί το κόμμα του, διαψεύστηκαν από τη ΝΔ, η οποία έκανε λόγο για «απολύτως ψευδές δημοσίευμα από την πρώτη ως την τελευταία του λέξη».

Όμως ο δημοσιογράφος της FAZ Michael Martens, που υπογράφει το ρεπορτάζ, δεν άφησε αναπάντητη την διάψευση και επανέλαβε πως πηγές από το Βερολίνο του επισήμαναν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι δεν θα πάρει πίσω τη συμφωνία και ότι δικαιολόγησε τη στάση του λέγοντας πως θέλει να διαφυλάξει την ενότητα του κόμματός του.

«Επιβεβαιώνω: δύο πηγές στο Βερολίνο μου ανέφεραν πως ο Μητσοτάκης τους ειπε ακριβώς αυτό: Είναι “εντάξει” με τη συμφωνία, αλλά πρέπει να κάνει φασαρία για να κρατήσει ενωμένη τη ΝΔ», υπογράμμισε ο δημοσιογράφος σε μήνυμά του στο Twitter.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι βαρύτατα εκτεθειμένος. Κάνει φασαρία για τη συμφωνία με την πΓΔΜ για να μη διασπαστεί το κόμμα του, λέει ο ρεπόρτερ της FAZ. Η υποκρισία και το εμπόριο πατριωτισμού σε όλο τους το μεγαλείο», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με μήνυμά του στο Facebook.

Σπυράκη σε δημοσιογράφο της FAZ: Η ΝΔ θα καταψηφίσει τη συμφωνία

Η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη διαψεύδει κατηγορηματικά τους νέους ισχυρισμούς του δημοσιογράφους της FAZ πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει στο εξωτερικό πως θα υπερψηφίσει τη συμφωνία με τα Σκόπια προκαλώντας τον να κατονομάσει τις πηγές του.

«Ειναι επίσημο: η ΝΔ είναι έτοιμη να καταψηφίσει την επικύρωση της συμφωνίας. Να τσεκάρετε τις πηγές σας» είναι η ανάρτηση της Μ. Σπυράκη στο twitter.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...