16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Δημοψήφισμα για το ΦΠΑ ετοιμάζεται στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

Ημερομηνία:

Τη διενέργεια δημοψηφίσματος στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου για το θέμα του ΦΠΑ ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος, κατόπιν πρότασης του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, με στόχο την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της κυβέρνησης για τη διατήρηση του μειωμένου συντελεστή στα νησιά.

Σύμφωνα με το Έθνος, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ανακοίνωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την πρόθεση όλων των φορέων να προβούν σε αυτήν τη συμβολική κίνηση ύστερα από πρόταση του Γ. Βαρουφάκη που κατατέθηκε στη σύσκεψη της 4ης Ιουνίου στο υπουργείο Οικονομικών παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού Βορείου και Νοτίου Αιγαίου καθώς και εκπροσώπους μαζικών φορέων.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπερασπίστηκαν τη διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ, επικαλούμενοι μελέτες που δείχνουν πως η αύξηση του φόρου θα απέφερε 10-20 εκατ. ευρώ, και ζήτησαν την άποψη του Γ. Βαρουφάκη για τις ενέργειες στις οποίες θα μπορούσαν να προβούν προκειμένου να διατηρηθεί το ειδικό καθεστώς. Ο κ. Βαρουφάκης, σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους, πρότεινε τη διενέργεια δημοψηφίσματος κινηματικού χαρακτήρα με έντονο πολιτικό συμβολισμό, καθώς δεν προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο η πραγματοποίηση τοπικών δημοψηφισμάτων που θα εμπεριέχουν ερώτημα δημοσιονομικού περιεχομένου.

«Σε αυτό το πλαίσιο και πιστοί στην δέσμευσή μας απέναντί σας, σας ενημερώνουμε ότι επεξεργαζόμαστε και οριστικοποιούμε εντός των προσεχών ημερών τις προτάσεις μας για την βελτίωση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ και ιεραρχούμε τα προτεινόμενα αναπτυξιακά μέτρα των νησιών, προκειμένου αυτά να περιγραφούν σε ένα εξαιρετικά σύντομο και περιεκτικό κείμενο, όπως ακριβώς το ζητήσατε.»

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...