13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Διάβασαν παραμύθια στα παιδιά στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων – Εργασίες ώστε η κλινική να μοιάζει με παιδότοπο

Ημερομηνία:

Μια σημαντική εθελοντική δράση για τους μικρούς ασθενείς ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας στην Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν. Χανίων.

Μέλη του παραρτήματος Χανίων της εθελοντικής ομάδας «Διαβάζω για τους άλλους», διάβασαν -με μοναδικό τρόπο- παραμύθια στα παιδιά προσφέροντας τους στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς.

Οι εθελοντές της παραπάνω ομάδας θα επισκέπτονται μάλιστα σε τακτικά διαστήματα την Παιδιατρική Κλινική.

Θεωρούμε επίσης καθήκον μας να συγχαρούμε και όσους συμμετέχουν στις εθελοντικές δράσεις που υλοποιούνται το τελευταίο διάστημα στην Παιδιατρική Κλινική.

Με πρωτοβουλία και εθελοντική εργασία των μελών του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν. Χανίων, ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη  το βάψιμο της κλινικής με ανοικτά  χαρούμενα χρώματα, με στόχο να αλλάξει η εικόνα της και να θυμίζει παιδότοπο κάνοντας έτσι ευχάριστη τη διαμονή των μικρών ασθενών.

Στο πλευρό των μελών του Συλλόγου βρέθηκε η  κα Βάσω Τζάλου (η οποία έχει ζωγραφίσει τους τοίχους στην οδό Κορνάρου) και φιλοτέχνησε όμορφες ζωγραφιές στους τοίχους της κλινικής.

Ακολούθησε η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, η οποία προσέφερε στην κλινική μια σειρά από ζωγραφιές παιδιών που είχαν λάβει μέρος σε διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: «Καλοκαιρινές αναμνήσεις με ζώα.»

Τέλος, την περασμένη εβδομάδα οι πρόσκοποι του 3ου Συστήματος Χανίων κατασκεύασαν και τοποθέτησαν στην Παιδιατρική Κλινική «Το δέντρο της γνώσης», μια ξύλινη βιβλιοθήκη γεμάτη παιδικά βιβλία.

Όλες οι παραπάνω δράσεις, αλλάζουν μέρα με τη μέρα την εικόνα της κλινικής, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που βελτιώνει την ψυχολογία των μικρών ασθενών και κάνει πιο ευχάριστη τη νοσηλεία τους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...