13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Διαδυκτιακή Συναυλία αλληλεγγύης για τα πρόστιμα και τα δικαστικά έξοδα απο τις διαδηλώσεις στο Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση Πρωτοβουλίας αλληλεγγύης ενάντια σε πρόστιμα-καταστολή-κρατική τρομοκρατία στο Ηράκλειο:

“Ως Πρωτοβουλία αλληλεγγύης ενάντια σε πρόστιμα-καταστολή-κρατική τρομοκρατία στο Ηράκλειο διοργανώσαμε μια διαδικτυακή συναυλία αλληλεγγύης προκειμένου να καλυφθούν τα δικαστικά έξοδα και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις 17 Νοέμβρη και στις 6 Δεκέμβρη, κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει το φόβο με την απαγόρευσην απαγόρευση των συναθροίσεων.

Τους τελευταίους μήνες έχουμε έρθει αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις με την πανδημία covid-19 να αλλάζει ριζικά τις ζωές μας. Οι πολιτικές διαχείρισης της πανδημίας παγκόσμια εξέθεσαν όσο ποτέ άλλοτε ότι ζούμε σε ένα σύστημα που έχει ως απόλυτη προτεραιότητα την κερδοφορία με κάθε κόστος. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση καλούσε το λαό να κάνει υπομονή, εξήγγειλε lockdown και απαγορεύσεις κυκλοφορίας και διαδηλώσεων, επιτάχυνε την επίθεση σε κάθε δημόσιο αγαθό, σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Με την απαγόρευση των συναθροίσεων και μέσω της άγριας καταστολής, με πρόφαση την πανδημία και την προστασία της δημόσιας υγείας, προσπαθεί να βάλει σε καραντίνα οποιαδήποτε φωνή αντίστασης.

Με το δόγμα του «νόμος και τάξη», την επιβολή εξαντλητικών προστίμων και με αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις, προσπαθεί να επιβάλλει την τρομοκρατία. Πρόκειται για πρόστιμα που βασίζονται σε μια αντισυνταγματική απαγόρευση και απαιτούμε τη διαγραφή τους. Ο λαός και η νεολαία πρέπει να αμφισβητήσει τα πρόστιμα αυτά, όπως αμφισβητήθηκαν και οι παράλογες απαγορεύσεις των διαδηλώσεων του Νοέμβρη και Δεκέμβρη.

Σε τέτοιες στιγμές είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να θυμηθούμε ότι η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας απέναντι στην καταστολή και την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και πως μέσα από το δρόμο του αγώνα μπορούμε να οδηγηθούμε σε αυριανούς καλύτερους τόπους, κόντρα στην αποξένωση και τον ατομικό δρόμο.

Ζητάμε λοιπόν την οικονομική στήριξη και την αλληλεγγύη του κόσμου, προτάσσοντας το συλλογικό δρόμο για να απαντήσουμε στις νέες προκλήσεις και στην κρατική τρομοκρατία.

Η οικονομική ενίσχυση μπορεί να γίνει online μέσω κάρτας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.paypal.com/pools/c/8v5HmiFCVo

Παράλληλα υπάρχουν και κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης, για τα οποία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας από:

?τη σελίδα στο Facebook

https://www.facebook.com/protoboulia.irakleio/

?και στο mail:

irakleioprotallilegguis@gmail.com

Ακόμη, καλούμε σε όποιον επιβλήθηκε πρόστιμο τις μέρες εκείνες στο Ηράκλειο να μας ενημερώσει για να συμπεριληφθεί στην οικονομική ενίσχυση, είτε με μήνυμα στη σελίδα είτε με email.

Στη διαδικτυακή συναυλία συμμετέχουν οι: Νίκος Οικονομέας Μάνος Παπαδάκης Μανόλης Μανουσάκης Θέμης Πολυζωάκης Σωτήρης Αλεξάκης Παναγιώτης Καπιζιώνης Στέφανος Κουρουπάκης Γιάννης Παξιμαδάκης Γιάννης Χαρκούτσης

"google ad"

Στον Ήχο: Βαγγέλης Αποστόλου Μάρκος Πινακουλάκης

Ευχαριστούμε θερμά τον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο DA για την παραχώρηση του χώρου. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας! “

Η εκδήλωση στο Facebook: https://fb.me/e/2CKwlebAZ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...