13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από την Ανοικτή Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου Χανίων

Ημερομηνία:

Σε διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Νεάρχου προχωρά η Ανοικτή Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην Εκχώρηση του αεροδρομίου “Δασκαλογιάννης”. Όπως σημειώνει σε σχετικό κείμενο η μετακίνηση 550 πυροσβεστών σε αεροδρόμια δημιουργεί κίνδυνο για ολόκληρες περιοχές ενώ την ίδια στιγμή τα πρώτα δείγματα γραφής από τη διαχείριση αεροδρομίων δείχνει εκτόξευση τιμών.

Διαβάστε τι αναφέρεται:

«Η πρωτοβουλία μας συνεχίζει τον αγώνα της ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου «Δασκαλογιάνης» και των υπολοίπων δεκατριών περιφερειακών αερολιμένων.

Η πρόσφατη συμπληρωματική σύμβαση της κυβέρνησης με τους Γερμανούς της Fraport για την μετακίνηση 550 περίπου πυροσβεστών στα αεροδρόμια οδηγεί σε μία πλήρη αποψίλωση των πυροσβεστικών κλιμακίων σε ολόκληρη τη χώρα και θέτει σε σοβαρό κίνδυνο ολόκληρες περιοχές ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου. Ταυτόχρονα παραβιάζει τα εργασιακά δικαιώματα των πυροσβεστών όπως καταγγέλλουν οι ενώσεις τους.

Η πρωτοβουλία μας διευκρινίζει ότι η Fraport δεν πρόκειται να καταβάλει προς το ελληνικό δημόσιο κανένα χρηματικό ποσό για τις εν λόγω υπηρεσίες όπως ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ. Αντιθέτως θα μετακυλίσει το κόστος στους επιβάτες διαμέσου ενός νέου τέλους ασφάλειας που θα έχει ως αποτέλεσμα η  ανά πτήση επιβάρυνση να εκτοξευθεί από τα 12 ευρώ που είναι σήμερα στα 26,5 και στη συνέχεια στα 32,5.

Τα πρώτα δείγματα γραφής και οι εκβιασμοί που ασκούν οι Γερμανοί της Fraport στους επιχειρηματίες και σε άλλους χρήστες των υποδομών των αεροδρομίων δεν άργησαν να φανούν. Ήδη πριν ακόμα παραλάβει αύξησε κατά 500% τα ενοίκια ανά τ.μ των χωρών των αεροδρομίων.  Συγκεκριμένα σε ορισμένους χώρους από 5,11 ευρώ το τ.μ. σε 60 ευρώ και σε άλλους από 5,11 σε 30 ευρώ το τ.μ.  Το ίδιο θα πράξουν και με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους υπαίθριους χώρους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι  αεροπορικές εταιρείες στέλνουν στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας επιστολές διαμαρτυρίας. Μικρές εταιρείες όπως η Astra αλλά και μεγαλύτερες όπως η Turkish Airlines έχουν προβεί σε διαμαρτυρία για τις τεράστιες αυξήσεις.

Ως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής που θα εφαρμόσουν οι Γερμανοί η εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair προχώρησε στην δραστική περικοπή των δρομολογίων Αθήνα-Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα από τις οχτώ καθημερινές πτήσεις περιορίζεται πλέον στις τρεις καθημερινές από τον ερχόμενο Απρίλιο. Προειδοποιούμε για μία ακόμα φορά για τους κινδύνους που θα προκύψουν και στη πόλη μας από μία αντίστοιχη μείωση των δρομολογίων της εν λόγω εταιρείας.

Ενημερώνουμε τους πολίτες της Δυτικής Κρήτης ότι αύριο Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 11.00 το πρωί η πρωτοβουλία μας θα προβεί σε προφορική και γραπτή διαμαρτυρία στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ επί της οδού Νεάρχου 36.»

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...