16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Διευκρινίσεις για την αποπομπή Σαββαΐδου ζητούν οι Βρυξέλλες

Ημερομηνία:

Διευκρινίσεις για την απόφαση αποπομπής της Κατερίνας Σαββαΐδου ζήτησε η Κομισιόν, κάνοντας λόγο για δέσμευση της Ελλάδας να προστατεύσει την αξιοπιστία του θεσμού της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπενθύμισε ότι τη Δευτέρα και την Τρίτη θα βρίσκεται στην Αθήνα ο Βάλντις Ντομπρόβσκις και πως ενδέχεται να συζητήσει για το ζήτημα

Ερωτηθείσα για το θέμα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανίκα Μπράιτχαρτ παρατήρησε ότι μία από τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι η βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και είσπραξης.

Για αυτόν τον λόγο, όπως είπε, η αυτονομία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων παίζει κεντρικό ρόλο στη θεσμική αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα.

Η εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει δεσμευτεί στο πλαίσιο του προγράμματος να ενδυναμώσει τη θεσμική και επιχειρησιακή ανεξαρτησία των οργανισμών-κλειδιά, όπως η ΓΓΔΕ και η ΕΛΣΤΑΤ.

Επίσης, είπε ότι επί του παρόντος δεν είναι σε θέση να κάνει συγκεκριμένα σχόλια για την υπόθεση και πρόσθεσε ότι η Κομισιόν βρίσκεται σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές για διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση παύσης της Κ. Σαββαΐδου.

Τέλος, η Μπράιτχαρτ υπενθύμισε ότι τη Δευτέρα και την Τρίτη θα βρίσκεται στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις και πως ενδέχεται να συζητήσει για το θέμα αυτό.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...