14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Διημερίδα στην πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο, για τη “Δημοκρατία της Βαϊμάρης”

Ημερομηνία:

Οι τελευταίες αναφορές γύρω από τη “δημοκρατία της Βαϊμάρης” και οι αντιστοιχίσεις με τη σημερινή οικονομική και πολιτική κατάσταση στη χώρα μας, αποτέλεσαν το αντικείμενο διημερίδας που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην πανεπιστημιούπολη Γάλλου.

Διοργανωτής ήταν το τμήμα κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου το οποίο επιχείρησε να συνεισφέρει σε αυτό τον αναστοχασμό, μέσω της διημερίδας που είχε ως θέμα της, την κοινωνία, την οικονομία και την πολιτική στη δημοκρατία της Βαϊμάρης.

Τους τελευταίους μήνες στη δημόσια σφαίρα αυξάνονται όλο και περισσότερο οι αναφορές στη “δημοκρατία της Βαϊμάρης”. Οι αναφορές αυτές προβαίνουν σε εύκολες αντιστοιχίσεις μεταξύ της δημοκρατίας της Βαϊμάρης και της σημερινής οικονομικής και πολιτικής κατάστασης στη χώρα μας, υπηρετώντας συχνά ιδεολογικούς στόχους.

Έτσι, το τμήμα κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης επιχειρώντας να συνεισφέρει σε αυτό τον αναστοχασμό, διοργάνωσε στην πανεπιστημιούπολη Γάλλου μία διημερίδα με θέμα, “κοινωνία, οικονομία και πολιτική στη δημοκρατία της Βαϊμάρης”.

Στόχος της διοργάνωσης, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ήταν να υπάρξει αφενός μια συνολικότερη προσέγγιση του σύνθετου ιστορικού, πολιτικού και πολιτισμικού μορφώματος του καθεστώτος της “Βαϊμάρης” και αφετέρου να υπάρξει μια συνολικότερη προσέγγιση στον έλεγχο των όποιων αναλογιών με τη σημερινή ιστορική συγκυρία.

neatv.gr – Στέλλα Μαθιουδάκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...