14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Δρ. Ε.Μ. Παπαδάκης: Να συγκεντρωθούν στο ψυχιατρείο όλες οι πολιτικές και δικαστικές υπηρεσίες – Ανοίγει o δρόμος και για την απόκτηση του στρατοπέδου «Μαρκοπούλου»

Ημερομηνία:

Κύριε Διευθυντά,

Επειδή πλέον έγινε επίσημα η πρόταση για την χρησιμοποίηση του χώρου του ψυχιατρείου από τον νέο Δήμαρχο Χανίων κ. Βάμβουκα, και την αποδέχτηκαν φορείς της πόλης, θα ‘θελα να υπενθυμίσω, ότι αυτήν την πρόταση την είχα κάνει επανειλημμένα από το 2008 και μετά, από τον τοπικό τύπο και το τότε Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Η υπενθύμιση δεν γίνετε για λόγους δικαίωσης, αλλά για να κάνω δύο παρατηρήσεις:

  • Εκείνοι που συνήθως αντιδρούν στα Χανιά, σε κάθε νέα πρόταση για την πρόοδο της πόλης, πρέπει να σκέφτονται περισσότερο, ώστε να μη παρεμποδίζουν την πρόοδο και την εξέλιξη του τόπου μας προς το καλύτερο.
  • Εάν ο κύριος Δήμαρχος κατορθώσει να αποκτήσει η πόλη, το χώρο του ψυχιατρείου, τότε ανοίγετε δρόμος και για την απόκτηση του στρατοπέδου «Μαρκοπούλου». Γι’ αυτό όμως χρειάζεται συζήτηση, που δεν είναι δυνατόν να γίνει στο παρών σημείωμα.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Δρ. Ε.Μ. Παπαδάκης
Παθολόγος – Νεφρολόγος

Δημοσιεύσεις για το ανωτέρω θέμα:
7/8/2008 (Χανιώτικα Νέα, Κήρυκας, Αγώνας της Κρήτης)
18/1/2013 (Χανιώτικα Νέα , Αγώνας της Κρήτης)

 

Κύριε Διευθυντά,

Επειδή άρχισε να ξαναζητείτε η χρήση των οικημάτων και του χώρου του παλιού ψυχιατρείου, θα ‘θελα να ξαναπροτείνω τη λύση, που κατά την γνώμη μου θα ωφελήσει περισσότερο την πόλη μας, τον νομό μας, αλλά και την ελληνική πολιτεία, που σήμερα βρίσκεται σε βαριά οικονομική και κοινωνική κρίση.

Είχα γράψει τότε 07/08/2008 (Χανιώτικα Νέα, Κήρυκας, Αγώνας της Κρήτης).

Λαμβάνοντας υπόψη ότι:

  1. Η πόλη των Χανίων έχει σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα, το οποίο συνεχώς γίνεται σοβαρότερο, ώστε να μην μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στο κέντρο της ακίνδυνα.
  2. Στο κέντρο της πόλης βρίσκονται 45 δημόσιες υπηρεσίες με περίπου 1000 υπαλλήλους, που εξυπηρετούν κατά μέσω όρο, τις εργάσιμες μέρες, 2000 – 3000 πολίτες του νομού μας.
  3. Η κατάσταση που επικρατεί τις μέρες λειτουργίας, στο γνωστό διοικητήριο – δικαστικό μέγαρο, αλλά και στην πλατεία Ελευθερίας (Δικαστηρίων) είναι απαράδεκτη.
  4. Σε όλες τις πόλεις του κόσμου, οι διάφορες διοικητικές υπηρεσίες, γίνονται προσπάθειες, να απομακρύνονται από τα κέντρα τους και
  5. Ο χώρος του ψυχιατρείου , είναι μοναδικός για την θέση του, είναι κοντά στο κέντρο των Χανίων, είναι προσβάσιμος και αρκετής έκτασης (120 στρέμματα), ώστε να μπορούν να δημιουργηθούν άνετοι χώροι στάθμευσης, αλλά και άλλες δραστηριότητες.

Προτείνω: να συγκεντρωθούν στο ψυχιατρείο όλες οι πολιτικές και δικαστικές υπηρεσίες. Στο κτήριο της Νομαρχίας (Αντιπεριφέρειας), μπορούν να μείνουν, για ιστορικούς λόγους, το γραφείο του Νομάρχη (Αντιπεριφερειάρχη), του Προέδρου και του Εισαγγελέα Εφετών, με τους επιτελείς τους. Το υπόλοιπο κτήριο μπορεί να στεγάσει, πολιτιστικούς φορείς (ιστορικό αρχείο- μουσεία – βιβλιοθήκες) που έτσι θα είναι καλύτερα προσβάσιμοι, τόσο στους Χανιώτες, όσο και στους επισκέπτες μας.

   Το δημόσιο θα εξοικονομεί πάνω από τα 350.000 ευρώ το χρόνο σε ενοίκια, και η εξυπηρέτηση των πολιτών θα είναι ασύγκριτα καλύτερη.

Το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Κρήτης, που άλλωστε χρειάζεται τουλάχιστον 100 στρέμματα, δηλαδή όλο το χώρο του ψυχιατρείου, πιστεύω, ότι σωστότερο είναι να γίνει στο ΑΚΡΩΤΗΡΙ, μετά από παραχώρηση του χώρου που θέλει, είτε από τα 3000 στρέμματα του πολυτεχνείου Κρήτης, είτε από την τοπική Εκκλησία, ή οποία επανειλημμένα έχει προσφέρει στην δημιουργία κοινωφελών έργων.

Έτσι στο ΑΚΡΩΤΗΡΙ θα δημιουργηθεί μια πανεπιστημιούπολη, και τα δύο πνευματικά ιδρύματα θα συνεργάζονται καλύτερα στον εκπαιδευτικό και στον ερευνητικό τομέα.

"google ad"

Πρέπει να παραμερίσουμε παλαιές αποφάσεις επιτροπών και να δούμε τι μπορεί να εξυπηρετήσει, καλύτερα την πόλη μας, τον Νομό μας, την ελληνική πολιτεία και την κοινωνία.

Σημειωτέον ότι, το ίδιο είχε γίνει και με το Νοσοκομείο Χανίων. Μια επιτροπή είχε αποφασίσει να γίνει στο χώρο δίπλα στο παλιό σανατόριο (Κάρμηλος), όπου είχαν τοποθετηθεί και οι ανάλογες πινακίδες.

Τελικά έγινε στο μέρος που είναι σήμερα και όλοι περηφανευόμαστε γι’ αυτό.

Σημείωση: Το κυκλοφοριακό πρόβλημα των Χανίων παρά τις προσπάθειες που γίνονται εδώ και 15 χρόνια παραμένει άλυτο και συνεχώς μεγαλώνει.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Δρ. Ε.Μ. Παπαδάκης Ιατρός
τ. Αντιπρόεδρος
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...