16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Δόθηκε αναβολή για την 18-10-13 από τον Αρειο Πάγο για το χαράτσι Στουρνάρα – ΔΕΗ

Ημερομηνία:

Στον Α.Π. την Πέμπτη 22.03.13 για την Αναίρεση του κου Στουρνάρα και της ΔΕΗ (48 & 52) Ζήτησαν αναβολή και δόθηκε για την 18.10.2013.

Εν τω μεταξύ θα έχει συζητηθεί και η Έφεση που ασκήθηκε τόσο σε ατομικό επίπεδο από τον δικηγόρο κο Γιώργο Κόκα, όσο και ως νομίμου εκπροσώπου του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας, που δικάζεται μετ’ αναβολή από το Εφετείο Αθήνας την 18/04/2013

Ισχύουν > Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Έχει απορριφθεί η αίτηση που ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ζητούσε να ανασταλεί η ισχύς της απόφασης του Πρωτοδικείου, που έκρινε παράνομη και αντισυνταγματική την υποχρεωτική είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, (άρθρο 53 Ν. 4021/2011 επί Ευ. Βενιζέλου καθηγητή Συνταγματικού δικαίου).Διατηρείται η απόφαση του Πρωτοδικείου που υποχρεώνει τη ΔΕΗ «να μην διακόπτει την παροχή του ρεύματος στους καταναλωτές που δεν καταβάλλουν το τέλος ηλεκτροδότησης».

Διατηρείται το σκέλος με το οποίο η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να καταβάλει 300 ευρώ σε κάθε καταναλωτή που θα του κόψει την ηλεκτροδότηση επειδή δεν κατέβαλλε το τέλος, με 300 ευρώ πρόστιμο για κάθε ημέρα διακοπής της ηλεκτροδότησης όπως προβλέπει η πρωτόδικη απόφαση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...