12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Εκδήλωση για το «ΟΧΙ» του λαού στο Μνημείο Πεσόντων στη Νέα Χώρα

Ημερομηνία:

Οι Τομεακές Επιτροπές Πόλης και Υπαίθρου Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνουν το Σάββατο 26 Οκτώβρη 2013 στις 11.00 π.μ στο Μνημείο Πεσόντων στη Νέα Χώρα (Ακτή Κανάρη), εκδήλωση-κατάθεση στεφάνου, αφιερωμένη στο ηρωικό ΟΧΙ του λαού μας το 1940.

Τιμώντας το ΟΧΙ του λαού το 1940 απέναντι στο φασισμό και στο ναζισμό, εμπνεόμενοι από τη μαζική, ηρωική και ένοπλη πάλη του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ με τον πρωτοπόρο ρόλο του ΚΚΕ καλούμε τον λαό, τη νεολαία να πουν το δικό τους ΟΧΙ στη δικτατορία των μονοπωλίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες και απασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία και οι γυναίκες, με την οργάνωσή μας στους τόπους δουλειάς και στις συνοικίες, με τον αγώνα μας σταθερά και αποφασιστικά, να πούμε ΟΧΙ στα συνεχή μέτρα και μνημόνια της εξαθλίωσης που μας επιβάλλουν ΕΕ και κυβερνήσεις για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Να καταδικάσουμε μαζικά και να απομονώσουμε  τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή. Χρειάζεται επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Καμία ανοχή στους αδίστακτους νοσταλγούς του Χίτλερ.Είναι παιδιά του καπιταλισμού, το μακρύ χέρι του κεφαλαίου. Υπερασπίζονται την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ο λαός έχει ιστορική μνήμη και πείρα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την Αντιφασιστική Νίκη.

Είναι επιτακτική ανάγκη ο λαός να εμπιστευτεί τη δύναμή του. Να απορρίψουμε τα ψέματα, τα τρομοκρατικά διλήμματα και τις αυταπάτες που καλλιεργούν κόμματα και μηχανισμοί που υπηρετούν το σάπιο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα το οποίο βρίσκεται σε κρίση. Οι θυσίες του αγώνα αξίζουν για να πάψουν τα δεινά που φέρνουν η υποταγή ή η παγίδευση στην πολιτική που διαμορφώνει η αστική τάξη και τα κόμματά της με βάση τα συμφέροντά της.

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, τα λαϊκά στρώματα έχουμε χρέος να μάθουμε όλη την αλήθεια για την ιστορία, για τον μεγάλο ηρωικό αγώνα του λαού μας ενάντια στον φασισμό – ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό, τον σοβινισμό, τον κοσμοπολιτισμό, τον ρατσισμό, για τις θυσίες του, τις νίκες και τις ήττες του εργατικού λαϊκού κινήματος. Να μάθουμε για τον ρόλο που έπαιξαν η αστική τάξη και τα κόμματά της. Να μην περάσει η χάλκευση, η παραχάραξη και η διαστρέβλωση της ιστορίας των λαών που επιχειρεί η ΕΕ. Η ιστορική γνώση αποτελεί ισχυρό όπλο του λαού για να αποκρούσει αντιδραστικά ιδεολογήματα και παγίδες, για να βαδίσει αποτελεσματικά και νικηφόρα στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης, για να ανήκει ο πλούτος στους εργαζόμενους και στο λαό, για να αναπτυχθεί η χώρα χωρίς ιμπεριαλιστικά δεσμά, αποδεσμευμένη από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για να μη χύσει το αίμα του ο λαός σε κανέναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...