19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Εκδήλωση στα Χανιά για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα από τον Πανελλαδικό Αντιπολεμικό Κινηματικό Συντονισμό

Ημερομηνία:

Ο Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός (Π.Α.Κ.Σ.) Χανίων καλεί τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες, σε εκδήλωση – συζήτηση που οργανώνει την Τετάρτη 6 Μάρτη και ώρα 7μ.μ. στο θέατρο Δημήτρη Βλησίδη (οδός Μαριδάκη και ακτή Μιαούλη στο Κουμ Καπί) με θέμα τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα.

Κεντρικός ομιλητής, ο επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες.

Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

Θα κουβεντιάσουμε πάνω στο τι πραγματικά συμβαίνει στη Βενεζουέλα. Πως οι συνασπισμένες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις με μπροστάρη τις ΗΠΑ και συμμάχους το διεθνές κεφάλαιο, τα ΜΜΕ και τις αστικές πολιτικές δυνάμεις σε κάθε χώρα, επιχειρούν την ανατροπή του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου Μαδούρο, καθώς και για τον αγώνα που δίνει ο λαός της Βενεζουέλας για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία.

Στη χώρα μας οι παρεμβάσεις των ΗΠΑ έχουν οδηγήσει σε χούντες, πολέμους, παρακράτος, εθνικές καταστροφές και πρόσφατα χέρι -χέρι με την Ε.Ε στο καθεστώς μνημονίων και φτωχοποίησης.

Τώρα κι αφού ρήμαξαν σειρά γειτονικών κρατών, κινδυνεύουμε να μας ρίξουν σε νέες πολεμικές περιπέτειες για τα οικονομικά και γεωπολιτικά τους συμφέροντα. Από αυτήν την οπτική, η αντίσταση στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, η εναντίωση στις βάσεις, η συμμετοχή και η ενίσχυση του αντιπολεμικού κινήματος, μαζί με την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο λαό της Βενεζουέλας, είναι μια ελάχιστη πράξη αξιοπρέπειας για την υπεράσπιση της Ειρήνης και της δυνατότητας να ζούμε «αφέντες στον τόπο μας».

Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός Χανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαρινάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...