14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Εκδήλωση τιμής στους προγόνους τους από τις δύο οικογένειες Δεικτάκηδων

Ημερομηνία:

Σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιουλίου 2013 στην Καλυβιανή Κισσάμου  εκδήλωση παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γεωργίου Δεικτάκη, με σκοπό να τιμηθεί  ο κοινός πρόγονος των δύο μεγάλων οικογενειών των Δεικτάκηδων,  Καπετάνιος της Επανάστασης του 1821 Εμμανουήλ Δεικτάκης, καθώς επίσης και να γίνει το αντάμωμα και η σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των οικογενειών των δύο περιοχών, Καλυβιανής Κισσάμου και Κρουσώνα Μαλεβυζίου.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο Μητροπολίτης  Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Ιερείς, οι Βουλευτές Χανίων κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Μανούσος Βολουδάκης  και Κυριάκος Βιρβιδάκης , ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης,  ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Γεώργιος Μυλωνάκης και Μαλεβυζίου κ. Κων/νος Μαμουλάκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ηρακλείου κ. Κοκολάκης Αλέξης και Χανίων κ. Κονταξάκης  Γεώργιος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ κ. Λευτέρης Κοπάσης, Ο Δ/ντής του ΒΟΑΚ κ. Γεώργιος Αγαπάκης, ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων κ. Μιχαήλ Μαρακάκης, Αντιδήμαρχοι,  σύσσωμες οι οικογένειες των Δεικτάκηδων των δύο περιοχών Καλυβιανής και Κρουσώνα , καθώς και συνεργάτες και φίλοι του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Κρήτης κ. Γεωργίου Δεικτάκη.

Ο  Δήμαρχος Κισσάμου κ. Μυλωνάκης καλωσόρισε τους παρισταμένους και αναφέρθηκε στην ομιλία του στους απελευθερωτικούς αγώνες του Καπετάν Δεικτάκη Εμμανουήλ.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε  επιμνημόσυνη Δέηση από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, τον Μητροπολίτη  Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιο  και των ιερέων της περιοχής, στη μνήμη του Στρατηγού Δεικτάκη Εμμανουήλ,  του Συνταγματάρχη του Ελληνικού Στρατού που θυσίασε την περιουσία και τη ζωή του για την ένωση της Ελλάδας με την Κρήτη. Ο παλιός αγωνιστής του 1821, που πρωτοστάτησε στο κίνημα,  συνέφερε οικονομικά, και κατάφερε μαζί με άλλους πατριώτες να γίνει  η Επανάσταση και να επιτευχθεί η Ένωση. Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Κρήτης κ. Γεώργιος Δεικτάκης και οι Δήμαρχοι Κισσάμου κ. Μυλωνάκης και Μαλεβυζίου κ. Μαμουλάκης, κατέθεσαν στεφάνια  στην προτομή του τιμώντας τη μνήμη του.

Στη συνέχεια από τον συγγραφέα και ποιητή κ. Αθανάσιο Δεικτάκη απαγγέλθηκαν ποιήματα, και Κρητικό μουσικό συγκρότημα με παραδοσιακούς χορούς διασκέδασε όλους όσους έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν  παραδοσιακά εδέσματα, στο γεύμα που παρατέθηκε σε ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα στην Καλυβιανή Κισσάμου.

Δόθηκε η διαβεβαίωση και από τις δύο πλευρές ότι οι Δήμοι θα φροντίσουν να διατηρηθεί η συνεργασία τους και να εμπλουτιστεί  και με άλλες πολιτιστικές δράσεις.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...