14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

«Ελάτε τώρα να γελάσομε» – Μ’ αγαπά δε μ’ αγαπά, βγαίνομε, δεν βγαίνομε στις αγορές

Ημερομηνία:

Οι μαργαρίτες τώρα, πέρασε η εποχή τους, αλλά εντάξει στα ανθοπωλεία βρίσκομε.

Λοιποοόν! Μ’ αγαπά δεν μ’ αγαπά, μαδάμε τα πέταλα. Αα, όχι, όχι, λάθος!

Βγαίνομε, δεν βγαίνομε στις αγορές, μαδάμε, μαδάμε, ζήτωω, βγαίνομε!!

Βγαίνομε στις αγορές. Τέρμα τα ψέμματα! Το ‘πε και η μαργαρίτα. Τέρμα η κατήφεια. Σηκωθείτε απ’ τον καναπέ. Αφήστε το Σερβάιβορ (τέλειωσε νομίζω, δεν το ‘βλεπα) και τρέξτε στις αγορές. Πρώτη αγορά που θα επισκεφθούμε η Λαϊκή! Αμάν πια, ελευθερωθήκαμε! Πάρτε εκεί ένα τσουβάλι, γεμίστε το ντομάτες. Άντε, που μας κάνανε Ευρωπαίους να αγοράζομε μία – μία τη ντομάτα. Θυμάστε, που τους κοροϊδεύαμε όταν αγόραζαν απ’ τα μανάβικα μας μία – μία τη ντομάτα και από ένα ροδάκινο; Εε, χειρότερους μας κάνανε. Τώρα στις ταβέρνες μας αυτοί χλαπακιάζουν και μεις κάνομε δίαιτα. Είμαστε πολιτισμένοι εμείς! Όχι σαν και αυτούς τους βάρβαρους. Εμείς τρώμε λίγο το βράδυ ή και καθόλου.

Λοιπόν, στις αγορές μας. Πάρτε ένα τσουβάλι ντομάτες. Φάτε, μαγειρέψτε, βάλτε στον καταψύκτη για τον χειμώνα, υπαίθριες γαρ και όχι θερμοκηπίου με ορμόνες κ.τ.λ. κάντε τις ντοματάδα, κάντε τις λιαστές, κάντε τις μάσκα ομορφιάς. Αα, μα πιά! Βγήκαμε επιτέλους στις αγορές με πρώτη και καλύτερη την Λαϊκή. Γιατί, άλλες αγορές εσείς ξέρετε; Ναι, είναι και η Δημοτική Αγορά.

Βγαίνομε και προς τα κεί. Έχει ωραίους παστρουμάδες, δεν βρίσκεις στη λαϊκή παστρουμά, και ωραίους πολίτκους καβρουμάδες. Ούτε και αυτούς τους βρίσκεις στη Λαϊκή. Έχει ωραίο πατσά. Γίνεται κίνηση έτσι. Τζιράρομε το χρήμα. Εμείς και όχι τα capital control και οι τράπεζες. Και έχουν και οι καταστηματάρχες χρήματα να πληρώσουν τα νοίκια τους στον Δήμο να έχουν την πολυπόθητη Δημοτική Ενημερότητα. Πώς θα ζήσεις χωρίς ενημερότητες; Ζεις χωρίς οξυγόνο; Οι ενημερότητες μας γλιτώνουν απ’ την ασφυξία. Βεβαίως! Δημοτική, ασφαλιστική, φορολογική είναι ό,τι χρειάζεται για να ζήσομε.

Πω – πω χαρές! Βγαίνομε στις αγορές! Άλλη αγορά; Αμέε! Τα εμπορικά κέντρα Χανιά Πλατανιά. Τα τουριστικά κέντρα, Παλιό Λιμάνι. Τα εμπορικά καταστήματα της Πόλης μας. Αγορές να θες. Ό,τι ποθήσει η καρδιά σου! Φουστάνια, πανταλόνια, παπούτσια, μαγιό και εσώρουχα και νυχτικάκια και ρομπάκια μμμ! Μούρλια. Να ζήσουν και οι φίλες μας που έχουν τα μαγαζιά! Πώς θα ζήσουν αυτές; Είναι και μεγαλούτσικες. Πώς να ληστέψουν την Τράπεζα; Δεν γίνεται! Δεν μπορούν να τρέξουν άμα τις κυνηγήσουν.

Βγήκαμε επιτέλους στις αγορές! Το χρήμα επιτέλους κυκλοφορά στα χέρια μας. Ζεστό και ζωντανό! Το κάνομε ό,τι θέλουμε εμείς. Κουμανταδόρους δεν βάζομε στα κεφάλια μας. Αυτό σημαίνει: «Βγαίνομε στις αγορές».
Γιατί, εσείς άλλες αγορές ξέρετε;

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...