15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

ΕΛΑΣ-Δέχονται υπερβολική πίεση στο εργασιακό περιβάλλον

Ημερομηνία:

Οι περισσότεροι από όσους κάνουν αυτό το επάγγελμα χωρίζουν, εμφανίζουν μεγάλο βαθμό θνησιμότητας και είναι επιρρεπείς  στις ψυχικές ασθένειες Στο προσωπικό της ΕΛΑΣ ανήκουν οι τρεις θλιβερές πρωτιές σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα επαγγέλματα.
Οι αστυνομικοί ενημερώνονται για την εντεταλμένη υπηρεσία, μόλις την προηγούμενη ημέρα, ενώ το απρόβλεπτο της δουλείας δημιουργεί περαιτέρω άγχος, καθώς απαιτεί ζωηρή αντίδραση στη στιγμή και γρήγορη δράση, κάτω από υψηλή ένταση, δουλεύοντας κάτω από το αίσθημα του διαρκούς κινδύνου, για την αντιμετώπιση των εγκληματικών περιστατικών τα οποία είναι μη προβλέψιμα.
Η φύση της υπηρεσίας είναι τέτοια, η οποία δεν επιτρέπει εύκολα στη σύζυγο του αστυνομικού να εργάζεται, με αποτέλεσμα το εισόδημα του αστυνομικού να θεωρείται η κύρια πηγή εσόδων για την οικογενειακή επιβίωση, με τα όποια έξοδα απαιτούνται.
Όπως τόνισε ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών Θεμάτων της ΠΟΑΣΥ Αντώνης Ζαχαριουδάκης, την τελευταία τριετία υπήρξε μια πολύ μεγάλη αλλαγή σε ότι αφορά τα εργασιακά ζητήματα στην ΕΛΑΣ. Τα προβλήματα παραμένουν και τα θεσμικά αιτήματα του προσωπικού δε βρίσκουν εύκολα ανταπόκριση, λόγω και της δομής του Σώματος.
Το μνημόνιο θέτει υπό αίρεση το δημόσιο αγαθό της ασφάλειας. Η μελέτη για την αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ του Διδάκτορα του Παντείου Πανεπιστημίου Γιώργου Παπακωνσταντή, η οποία προβλέπει την αύξηση του αριθμού των αστυνομικών στις μάχιμες υπηρεσίες και πιο κοντά στον πολίτη, έχει γίνει αποδεκτή από τις τέσσερις συνδικαλιστικές ενώσεις της Κρήτης, αλλά και από τους τοπικούς φορείς, ενώ έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι λειτουργικές δαπάνες της αστυνομίας έχουν μειωθεί σε ποσοστό 8.4% φέτος σε σχέση με το 2012, με αναμενόμενη -όπως εκτιμάται- την αύξηση της έλλειψης σε καύσιμα, φαινόμενα που ήταν ορατά ήδη από πέρυσι.
Αν τα αιτήματα των αστυνομικών δεν εισακουστούν τα μέλη της ΠΟΑΣΥ μελετούν να προχωρήσουν ακόμα και σε λευκή απεργία, απέχοντας από υπηρεσιακά καθήκοντα ξένα προς την αποστολή τους.

Βαγγέλης Φυντριλάκης-neatv.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...