14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

ΕΛΜΕ Χανίων: Για τη νέα συμφωνία Δανειστών – Ελληνικής Κυβέρνησης

Ημερομηνία:

Στον αγώνα καλεί η ΕΛΜΕ Χανίων ενάντια στο τρίτο Μνημόνιο που επικύρωσε η ελληνική κυβέρνηση:

Η νέα συμφωνία που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση και επικύρωσε η ελληνική βουλή αποτελεί αναμφισβήτητα ένα τρίτο Μνημόνιο.

Ταυτόχρονα, η διαφαινόμενη «διάσωση» της χώρας από τον Μηχανισμό ESM αλυσοδένει για δεκαετίες τη χώρα με νέους αποικιοκρατικούς όρους.

Προβλέπονται εξαιρετικά επώδυνα μέτρα για συνταξιούχους, αγρότες, μικροεπιχειρηματίες, εργαζόμενους. Οι λεγόμενες διαρθρωτικές αλλαγές σταδιακά δεν θα αφήσουν τίποτα δημόσιο από υποδομές αφού όλα θα μπουν εγγύηση για την αποπληρωμή του μη βιώσιμου δημόσιου χρέους. Ταυτόχρονα, θα συνεχίζεται κατά κοινή ομολογία ο φαύλος κύκλος της ύφεσης.

Πολιτικά, όλο αυτό το εξάμηνο, δοκιμάστηκαν και χρεοκόπησαν οι λογικές του «έντιμου συμβιβασμού με τους εταίρους», της «πάση θυσία συμφωνίας», της «επί ίσοις όροις διαπραγμάτευση» Αποδείχτηκε ότι οι δανειστές είναι στυγνοί εκβιαστές που δεν είχαν καμιά όρεξη για διαπραγμάτευση, ήδη από την αρχή. Η ελληνική κυβέρνηση συντήρησε μέχρι τέλους τις αυταπάτες περί δημοκρατικής ΕΕ και θεσμών στην ΕΕ που λειτουργούν δημοκρατικά και έτσι δεν επεξεργάστηκε τόσο καιρό ένα άλλο οικονομικό και πολιτικό σχέδιο. Έτσι την κρίσιμη στιγμή, στην κορύφωση του εκβιασμού υποτάχτηκε.

Η ψήφιση επίσης του νέου Μνημονίου αποτελεί πρόκληση και προς τη δημοκρατία. Λίγες μέρες μετά το «Όχι» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα η βουλή με διαδικασίες εξπρές που δεν τιμούν κανένα κοινοβούλιο εγκρίνει καθ υπόδειξη των δανειστών το νέο Μνημόνιο.

Το νέο Μνημόνιο δεν αφήνει κανένα περιθώριο ικανοποίησης των τεράστιων αναγκών που έχουν τα σχολεία σε ανθρώπινο δυναμικό και γενικότερα αποκλείει την ικανοποίηση οποιουδήποτε οικονομικού αιτήματος των εκπαιδευτικών κλάδων.

Επίσης, θέτει σε κίνδυνο τα λίγα βήματα που έγιναν προς την κατεύθυνση εκδημοκρατισμού στα σχολεία με το πάγωμα της αξιολόγησης και την εκλογή των διευθυντών εν μέρει από τους Συλλόγους Διδασκόντων.

Στον αγώνα λοιπόν για την ανατροπή και αυτής της αντιλαϊκής συμφωνίας..

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...