12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Ενάντια σε Fraport – Κοπελούζο: Την ακύρωση της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Χανίων ζητά η Περιφέρεια Χανίων που προσφεύγει στο ΣτΕ

Ημερομηνία:

Στο ΣτΕ ζητώντας την κατάργηση της απόφασης του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων, ανάμεσα στα οποία είναι και αυτό το Χανίων, προσφεύγουν οι αντιπεριφέρειες Χανίων και Ρεθύμνου καθώς και φορείς των δυο νομών.

Η δικαστική διαδικασία ξεκίνησε από τον Οκτώβριο και τώρα συνεχίζεται με παρέμβαση στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας, με αφορμή και τη συζήτηση για την αίτηση ακύρωσης που στο Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 2 Ιουνίου.

Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας.

Στην απόφαση τονίζονται ότι η Οικονομική Επιτροπή:

περιφέρεια προσφυγή

“∆ίδει ειδική εντολή και πληρεξουσιότητα, προς τη Νοµική Σύµβουλο της Περιφέρειας Κρήτης, ∆ικηγόρο Χανίων (ΑΜ ∆Σ:124) Μαρία Φουρναράκη, για να εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Κρήτης ενώπιον της Επταµελούς Συνθέσεως του ∆’ Τµήµατος του ΣτΈ κατά την δικάσιµό της 2-6-2015 και σε οποιαδήποτε αναβολή αυτής προκειµένου να υποστηρίξει την µε αριθµό κατάθεσης Ε4476/2014 αίτηση ακύρωσης της Περιφέρειας Κρήτης (ΠΕ Χανίων και Ρεθύµνου) καί άλλους επιστηµονικούς και επαγγελµατικούς φορείς (συν: 18) αίτηση ακύρωσης κατά:

1) Του Ελληνικού ∆ηµοσίου νόµιµα εκπροσωπουµένου από τον Υπουργό των Οικονοµικών καί

2) Της Ανώνυµης Εταιρείας µε την επωνυµία «ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ Ι∆ΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.» για την ακύρωση:

1) Της υπ. αρ. 195/27-10-2011 απόφασης της διυπουργικής επιτροπής αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων των Υπουργών Οικονοµικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής, Υποδοµών, Μεταφορών και ∆ικτύων, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πολιτισµού και Τουρισµού (Φ.Ε.Κ. Β 2501/4-11-2011) µε την οποία παραχωρήθηκε στο ΤΑΙΠΕ∆ Α.Ε. το δικαίωµα παραχώρησης σε τρίτους µέσω συµβάσεων παραχώρησης των δικαιωµάτων πού αφορούν στην διοίκηση, διαχείριση, λειτουργία, ανάπτυξη, επέκτασης, συντήρηση, και εκµετάλλευση, όλων των κρατικών αεροδροµίων και ιδιαίτερα του αεροδροµίου Χανίων, των οποίων η οργάνωση λειτουργία και διοίκηση, ανήκει στην Υ.Π.Α. συµπεριλαµβανοµένων και των δικαιωµάτων, διοίκησης, διαχείρισης και εκµετάλλευσης επί των κινητών και ακινήτων πού σχετίζονται µε την λειτουργία τους, καθώς και των χώρων εµπορικής η άλλης χρήσης πού βρίσκονται µέσα η κοντά στα κρατικά αεροδρόµια.

2) Της υπό χρονολογία 1-4-2013 πρόσκλησης για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος της ΤΑΙΠΕ∆ Α.Ε. για την παροχή υπηρεσιών σε σχέση µε την λειτουργία και συντήρηση των περιφερειακών αεροδροµίων του Ελληνικού ∆ηµοσίου και ιδιαίτερα του περιφερειακού Αεροδροµίου Χανίων.

3) Της υπό χρονολογία 25-11- 2014 πράξεως κατακύρωσης διαγωνισµού της ΤΑΙΠΕ∆ Α.Ε. (του ∆.Σ. του 5 ΤΑΙΠΕ∆ και του συµβουλίου εµπειρογνωµόνων) µε την οποία ανακηρύχθηκε προτιµητέας Επενδυτής η FRAPORT AG – SLENTEL LTD για την παραχώρηση σ΄ αυτήν αεροδροµίων της χώρας µεταξύ των οποίων περιλαµβάνεται και το Αεροδρόµιο Χανίων και

4) Κάθε άλλης συναφούς πράξεως παρελθούσης παρούσης, η µελλούσης σχετικής µε την παραχώρηση η µίσθωση η πώληση των αεροδροµίων της χώρας και ιδιαίτερα του Αεροδροµίου Χανίων, καθώς και να αποκρούσει την µε αριθµό κατάθεσης 255/4-5-2015 παρέµβαση κατά της αίτησης ακύρωσης από την εταιρία µε την επωνυµία FRAPORT Περιφερειακά Αεροδρόµια της Ελλάδας Α΄ Ανώνυµη εταιρία και της κοινοπραξίας εταιριών FRAPORT AGSLENTEL Ltd υπέρ του κύρους των προσβαλλόµενων πράξεων, καταθέτοντας υποµνήµατα και ενεργώντας γενικά κάθε απαραίτητη πράξη προκειµένου να γίνει δεκτή η προµνησθείσα αίτηση ακύρωσης και να υπορραφθεί η αντίστοιχη παρέµβαση, σύµφωνα και µε όσα αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσας απόφασης.

candianews.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...