14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Εξηγήσεις ζητά η Μαρία Λαζαρίδου για τον τραυματισμό του Στάθη στα Ζωνιανά

Ημερομηνία:

Με την ελπίδα πως αυτή τη φορά θα λάμψει η αλήθεια γύρω από την επιχείρηση “φιάσκο” που στήθηκε στα Ζωνιανά στις 5 Νοεμβρίου 2007, προσήλθε στο τριμελές πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου, η σύζυγος του ειδικού φρουρού, Στάθη Λαζαρίδη, ο οποίος ήταν το θύμα της όλης επιχείρησης, καθώς τραυματίστηκε βαρύτατα όταν ακροβολισμένοι Ζωνιανοί άνοιξαν πυρ εναντίον της αυτοκινητοπομπής της ΕΛ.ΑΣ.

Η ακροαματική διαδικασία -την οποία παρακολούθησε και η Μαρία Λαζαρίδου- ξεκίνησε με τις καταθέσεις συναδέλφων του Στάθη, που συμμετείχαν στην επιχείρηση, ενώ στο εδώλιο βρίσκονται τρεις πρώην αξιωματικοί της ελληνικής αστυνομίας, που κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος. Πρόκειται για τον τότε γενικό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης, Αντώνη Βιτωράκη, καθώς και για δύο πρώην αστυνομικούς υποδιευθυντές του Ρεθύμνου, που ήταν επικεφαλής της επιχείρησης.

Οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην αιματηρή επιχείρηση κατέθεσαν στο δικαστήριο όλα όσα έζησαν την ημέρα εκείνη στα Ζωνιανά και ειδικότερα από την στιγμή που άρχισαν να δέχονται τα πυρά των κατοίκων.

Η έδρα από την πλευρά της επέμεινε -μέσω των ερωτήσεων που απηύθυνε στους μάρτυρες- για το εάν είχε στηθεί σωστά η όλη επιχείρηση και για το εάν οι αστυνομικοί που συμμετείχαν γνώριζαν εάν ο τότε γενικός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης είχε έρθει σε συνεννόηση με κατοίκους των Ζωνιανών την προηγούμενη ημέρα προκειμένου να γίνει η κατ’ οίκον έρευνα σε σπίτι κατοίκου του χωριού που είχε ήδη συλληφθεί στο Ηράκλειο για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί το πρωί της ερχόμενης Τρίτης, 26 Φεβρουαρίου, ενώ η Μαρία Λαζαρίδου από την πλευρά της αναφέρθηκε και πάλι στις δύσκολες ώρες που περνά τα τελευταία πέντε χρόνια μαζί με την κόρη της, που καθημερινά ζητά να δει τον πατέρα της.

Θυμίζουμε ότι ακόμα και σήμερα ο Στάθης Λαζαρίδης εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο 401 γενικό στρατιωτικό νοσοκομείο Αθηνών σε άγρυπνο κώμα.

neatv.gr – Στέλλα Μαθιουδάκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...