15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Επαγγελματική δουλειά η δολοφονική επίθεση στον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου ενώ συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Ημερομηνία:

Θύμα επίθεσης έπεσε την Τρίτη ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Διαφάνειας και Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Ηρακλείου  Πέτρος Ινιωτάκης.

Ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου δέχτηκε επίθεση με λοστό στην οδό Επιμενίδου από αγνώστους, εξερχόμενος από την εκδήλωση για τη νέα ΚΑΠ στο ξενοδοχείο Ατλαντίς με ομιλητή τον υπουργό Κουκουλόπουλο στην οποία και είχε παραβρεθεί.

Ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο νοσοκομείο ενώ έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό από την Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Σύμφωνα με το cretalive.gr gια ένα πράγμα είναι σίγουροι στην Ασφάλεια Ηρακλείου. Εκείνοι που επέλεξαν να επιτεθούν δολοφονικά κατά του αντιδημάρχου Πέτρου Ινιωτάκη, το είχαν ψάξει αρκετά καλά, πριν αποφασίσουν να κτυπήσουν! Είχαν κάνει αυτοψία του χώρου, είχαν βεβαιωθεί πως δεν υπήρχαν κάμερες για να τους καταγράψουν, το μέρος είναι σκοτεινό και με ελάχιστη κίνηση και παράλληλα υπήρχαν δύο δίοδοι διαφυγής σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι κι άλλαζε το σχέδιο που είχαν εκπονήσει! Το αυτοκίνητο στάθμευε εκεί καθημερινά, καθώς η συγκεκριμένη θέση ανήκει στο αυτοκίνητο του εκάστοτε συγκεκριμένου αντιδημάρχου κάτι που το γνώριζαν οι δράστες, όπως άλλωστε γνώριζαν και το δρομολόγιο του. Ήξεραν προφανώς ότι ήταν στο Ατλαντίς για την ημερίδα για τον ΟΑΕΔ. Τον ακολούθησαν και του την είχαν στημένη.

Η Ασφάλεια είναι αναγκασμένη να ψάξει προς κάθε κατεύθυνση για τη διελεύκανση της δύσκολης αυτής υπόθεσης, που είναι ένας γρίφος για δυνατούς λύτες  για τις διωκτικές αρχές.

Αυτό που αποκλείουν είναι την περίπτωση της ληστείας κι αυτό γιατί δεν πήραν το παραμικρό αλλά ούτε και αποπειράθηκαν να ληστέψουν τον αντιδήμαρχο, παίρνοντας του την τσάντα ή το χαρτοφύλακα του. Ίχνη ή ευρήματα από μια πρώτη ματιά και μέσα στο σκοτάδι της νύχτας δεν βρέθηκαν ενώ και η μοναδική κάμερα που υπήρχε σ΄ένα διπλανό κτήριο, θα μπορούσε να βοηθήσει μόνο για το πιο δρόμο επέλεξαν οι δράστες για τη διαφυγή τους και όχι για την ταυτότητα τους. Από κει και πέρα, όπως έλεγαν αστυνομικοί, μόνο από τύχη και κατά την απομάκρυνση τους από την επίθεση θα μπορούσε να βρεθεί κάποιο στοιχείο, που να οδηγεί σε μια κατεύθυνση την Αστυνομία.

Κι όσο δεν εξακριβώνεται το κίνητρο των δραστών, τόσο η έρευνα θα κινείται στα “τυφλά” με τις αρχές να περιμένουν και το θύμα της επίθεσης, όταν οι γιατροί το επιτρέψουν να μπορέσει να φωτίσει με τη συμπληρωματική του κατάθεση  και να δώσει μια κατεύθυνση στην Αστυνομία.  Πάντως στην  πρώτη κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς ο Ινιωτάκης είπε πως δεν είχε δεχτεί απειλές ούτε και είχε κάποιο προσωπικό θέμα ανοιχτό. Επίσης δεν μπόρεσε να διακρίνει ποιοι τον χτύπησαν, αλλά είναι σίγουρος πως ήταν τουλάχιστον δύο.

Να σημειώσουμε ότι οι γιατροί στο Βενιζέλειο νοσοκομείο διαπίστωσαν κατάγματα στο ζυγωματικό, στην κάτω γνάθο και στο ρινικό ενώ ένα οστό έχει χτυπήσει το μάτι. Όμως, δεν υπάρχει σοβαρή ζημιά και υπάρχει η αισιοδοξία ότι μετά την Κυριακή, που θα γίνει την Κυριακή, και μετά από μία περίοδο ανάρρωσης, η ζημιά θα αποκατασταθεί πλήρως.

Δήλωση Δήμαρχου Ηρακλείου

«Ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης, εδέχθη σήμερα το απόγευμα σκληρή και άνανδρη επίθεση από άγνωστους δράστες.

Καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονική αυτή επίθεση και αναμένω από την αστυνομία να προχωρήσει τάχιστα στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».

Δήλωση Μανώλη Κεφαλογιάννη

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την Βία και τις άνανδρες επιθέσεις από όπου κι αν προέρχονται. Εκφράζουμε τη συμπάθεια και συμπαράστασή μας στον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου κ. Ινιωτάκη Πέτρο και του ευχόμαστε καλή ανάρρωση και σύντομη επάνοδο στα καθήκοντά του”

"google ad"

Ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Και ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γρηγόρης Ροκαδάκης έκανε δήλωση για τον επίθεση στον Πέτρο Ινιωτάκη:

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο   την άνανδρη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου,  Πέτρος Ινιωτάκης. Τέτοιες πράξεις βίας  είναι καταδικαστέες και είμαι σίγουρος πως η έρευνα των αρμοδίων αρχών θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση, για τον εντοπισμό των δραστών. Το σύνολο της κοινωνίας απορρίπτει τέτοιου είδους πρακτικές από όπου και αν προέρχονται.

Εύχομαι στον Πέτρο Ινιωτάκη δύναμη, καλή ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στα καθήκοντά του.»

Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση συμπαράστασης για τον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου, Πέτρο Ινιωτάκη:

“Εκφράζω την οργή μου για την άνανδρη επίθεση κατά της ζωής του Αντιδημάρχου Ηρακλείου, Πέτρου Ινιωτάκη. Είναι φανερό ότι πρόκειται για επίθεση συμφερόντων, που έχουν σκοπό να τρομοκρατήσουν τη νέα Δημοτική Αρχή Ηρακλείου για να εξυπηρετήσουν τα σκοτεινά συμφέροντά τους.

Είμαι βέβαιος ότι αυτό το δυσάρεστο γεγονός αντί να αποθαρρύνει, αντιθέτως θα ενδυναμώσει την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου.

Δηλώνω την αμέριστη συμπαράστασή μου στον φίλο μου, Πέτρο, και του εύχομαι καλή ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...