12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

ΕΠΑΛ ΚΑΝΤΑΝΟΥ ΣΕΛΙΝΟΥ Σήμα Κίνδυνου

Ημερομηνία:

Όταν γυρίσουμε πίσω και θυμηθούμε τις υποσχέσεις της δημοτικής αρχής για ισομερή ανάπτυξη του Σέλινου αναρωτιόμαστε γιατί χάθηκαν αυτές οι υποσχέσεις. Δυο χρόνια μετά η κατάσταση στο Σέλινο είναι δύσκολη και η πορεία φθίνουσα

Είναι καιρός η δημοτική αρχή να αντίδραση και να αγκαλιάσει ισότιμα όλους τους Σελινιωτες άνδρες και γυναίκες .Μέχρι σήμερα δεν έχουμε διαπιστώσει καμιά αντίσταση στην φθίνουσα πορεία του τόπου μας . Απόλυτη σιωπή επικρατεί από την μεριά της δημοτικής αρχής στην ισοπέδωση του τόπου μας. Θα μου πείτε ότι η κυβέρνηση είναι σκληρή και επιβάλλει αυτές τις καταστροφικές πολιτικές, σίγουρα αλλά οι δημοτικές αρχές του κάθε τόπου πρέπει να γίνουν εμπόδιο στις πολιτικές αυτές και να προειδοποιούν την κυβέρνηση ότι δεν μπορούν να ισοπεδώνουν τον τόπος μας και να ρημάζουν τα σπίτια μας κυριολεκτικά. Θέλουμε να αναφέρουμε κάποια σοβαρά γεγονότα που χρειάζονται άμεσα την παρέμβαση της δημοτικής αρχής ΕΠΑΛ του δήμου Καντάνου -Σελίνου είναι ένα σημαντικό σχολείο για τον τόπος μας τα παιδιά μας μπορούν να σπουδάσουν κοντά στο σπίτι τους χωρίς επιπλέον οικονομικά έξοδα σε μια εποχή κρίσης και αδιαφορία της κυβέρνησης για τα δημόσια συμφέροντα . Το ΕΠΑΛ λοιπόν μέρα με την μέρα υποβαθμίζεται και φθίνει χωρίς η δημοτική αρχή να ασκήσει πίεση με το προς το υπουργείο παιδείας και να απαιτήσει την πλήρη λειτουργία του ΕΠΑΛ .

Ιανουάριος του 2013 το ΕΠΑΛ του δήμου μας δεν έχει το απαιτούμενο προσωπικό Οι ώρες των μαθημάτων της Γεωπονίας δεν έχουν ακόμα καλυφτεί και ο οικονομολόγος δεν έχει ακόμα διοριστεί από την κυβέρνηση . Είναι γνωστή η πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην παιδεία στόχος της είναι να φέρει τον τόπος μας πίσω στην δεκαετία του 50 Περιμέναμε και περιμένουμε την σθεναρή αντίδραση της δημοτικής αρχής ακόμα και στο παρά πέντε να διεκδικήσει δυναμικά τα αυτονόητα περιμένουμε να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο τους γονείς και να ζητήσει την βοήθεια και όλοι μαζί με τους καθηγητές και τα παιδιά να δημιουργηθεί ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης με στόχο την ομαλή λειτουργία του ΕΠΑΛ Γιατί το κλείσιμο του θα είναι ένα βαρύ πλήγμα στο σύνολο των συμφερόντων του δήμου μας  Από την μεριά μας αποστείλαμε επιστολή στον υπουργό παιδείας και ζητούμε να διοριστεί άμεσα το εκπαιδευτικό προσωπικό στο ΕΠΑΛ που εξυπηρετεί όλες τις οικογένειες του Σέλινου . Όμως είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε την πλήρη αδιαφορία της δημοτικής αρχής που έχει την ευθύνη να εξασφαλίσει την θέρμανση στο ΕΠΑΛ και να φροντίσει για την λειτουργία του λέβητα που αγοράστηκε από καθηγητές γονείς και μαθητές . Δυστυχώς μέχρι σήμερα ο λέβητας δεν λειτουργεί και η δημοτική αρχή δεν παρεμβαίνει ως όφειλε για την επίλυση του προβλήματος Είναι υπεύθυνη για αυτό . Δεν γνωρίζουμε γιατί παραμένει απαθής και αφήνει τα παιδιά να κρυώνουν δεν ξέρει ότι έχει την άμεση ευθύνη για την κατάσταση αυτή .

 Μουσείο και το ιστορικό φαράγγι στην Κάντανο .

Χθες στο καφενείο ρωτήθηκα ποτέ θα γίνει το μουσείο στην ιστορική πρωτεύουσα του δήμου και ποτέ θα συντηρηθεί αυτός ο όμορφος και ιστορικός δρόμος μου συνδέεται άμεσα με την ιστορία του Σέλινου.  Ενημέρωσα ότι δεν γνωρίζω τις προθέσεις της δημοτικής αρχής την στιγμή που δεν έχουν τεθεί με υπευθυνότητα τα θέματα αυτά στο δημοτικό συμβούλιο Και εξήγησα ότι δεν έχει κατατεθεί μελέτη χωροθετησης και πρόταση συγκεκριμένη για το μουσείο στην Κάντανο και τα λίγα χρήματα που υπάρχουν στον προϋπολογισμό παγώνουν από την αδιαφορία της δημοτικής αρχής  . Ο δρόμος που διαπερνά το φαράγγι της Καντάνου έχει κηρυχτεί ιστορικός  η ανάδειξη και η προστασία του σε συνδυασμό με τα αλλά φαράγγια του Σελίνου θα ενισχυσουν τον εναλλακτικό τουρισμό στον τόπος μας προς όφελος ολου του δήμου μας Όμως ότι και να πούμε εμείς η δημοτική αρχή έχει τις δίκες της προτεραιότητες που όμως δεν έχουν καμιά άξια για το Σέλινο

 Στέλλα Αλφιερη

Πρώην βουλευτίνα δημοτική σύμβουλος επικεφαλής της Πανσελινιωτικη Συνεργασία

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...