13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Επιμένουν στη σιωπή τους

Ημερομηνία:

Aπευθύνομαι για τρίτη φορά στην Δοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων που επιμένει να μην απαντά στα ερωτήματά μου: Προφανώς αρνείται τον θεσμικό ρόλο που έχει ως ηθική υποχρέωση, να πάρει θέση σ’ ένα ζήτημα μείζονος σημασίας.

Η Ελλάδα νομοθετικά έχει προσαρμοσθεί με την ανάλογη οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποδεχόμενη Διεθνείς Συμβάσεις, Διακηρύξεις και Κανονισμούς Προστασίας σχετικά με την αναπηρία.

Η σιωπή του Διοικητικού Συμβουλίου ερμηνεύεται πλέον ως επιδοκιμασία, θεωρεί, δηλαδή, ότι είναι σωστή και καλή η ρατσιστική και σωβινιστική συμπεριφορά σε βάρος ατόμου με κινητικά προβλήματα,  οδηγού – ιδιοκτήτη λεωφορείου στη αστική γραμμή Χαλέπα – Εργατικές Κατοικίες. Προφανώς το 5μελες Διοικητικό Συμβούλιο αδιαφορεί αν με την απαράδεκτη στάση του εκθέτει μια ολόκληρη επαγγελματική τάξη και δείχνει ότι καθόλου δεν νοιάζεται για την κοινωνική διάσταση του θέματος.

Απευθύνομαι στο Δ.Σ. του ΚΤΕΛ και τους ρωτώ ευθέως: Ο οδηγός του λεωφορείου ξεκάθαρα με κατηγόρησε για πνευματική αναπηρία. Μήπως, λέω μήπως, και τα πέντε μέλη του Δ.Σ. πάσχουν απο πνευματική αναπηρία και δεν αντιλαμβάνονται την σπουδαιότητα της καταγγελίας μου; Μήπως επιδιώκουν την λήθη με την σιωπή; Το να θέλουν να διοικήσουν μια ανώνυμη εταιρεία στρουθοκαμιλίζοντας δε σημαίνει ότι κάποιοι άλλοι δεν τους βλέπουν και δεν τους κρίνουν. Την μέχρι σήμερα συμπεριφορά τους, ως συλλογικό όργανο, την κρίνω ανεύθυνη, επιπόλαιη, απερίσκεπτη, πρόχειρη, ρηχή, ασόβαρη, αλόγιστη!!!

Κύριοι, μην ξεχνάτε ότι για το προσφερόμενο συγκοινωνιακό έργο σας σε άτομα ΑμεΑ, χρηματοδοτείστε απο το υπουργείο Συγκοινωνιών. Επομένως, έχω κάθε δικαίωμα ως άτομο ΑμεΑ, να καταγγείλω στο υπουργείο, ότι η συμπεριφορά σας… καλύπτει και δεν καταδικάζει παρόμοιες ρατσιστικές συμπεριφορές.
Επαναλαμβάνω: Είναι πολύ σημαντικό να πληροφορηθεί, υπεύθυνα, το επιβατηγό κοινό ότι παρόμοιες συμπεριφορές είναι μεμονωμένες και ως εκ τούτου καταδικαστές και δεν μπορούν να αμαυρώσουν, να καταστρέψουν και να σπιλώσουν την φήμη  μιας επαγγελματικής τάξης. Επίσης θα πρέπει το Δ.Σ να δώσει στη δημοσιότητα τ’ όνομα του οδηγού.

Κοινοποίηση: Αστικό ΚΤΕΛ

Εφημερίδα Αγώνας της Κρήτης

Υπ. Συγκοινωνιών τμήμα Νομ. Αυτοδ. Χανίων

Ανδρέας Στυλιανού Σπανουδάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...