14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Επιστολή Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Χανίων για τον φωτισμό στην Παλιά Πόλη

Ημερομηνία:

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Χανίων σχετικά με το φωτισμό στην Παλιά Πόλη απέστειλε η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Χανίων στην οποία αναφέρει:«Κύριε Δήμαρχε,

Πριν από 2 χρόνια όταν είχαμε αναφερθεί στην ανάγκη αντικατάστασης  του φωτισμού στην Παλιά Πόλη προβάλλοντας ως παράδειγμα την Ρόδο που είναι η 1η Ελληνική πόλη που εντάχθηκε στην λίστα της UNESCO δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων θα λάμβανε την σημερινή μορφή.

Στην Παλιά Πόλη της Ρόδου ο κάθε σιδερένιος φανός , αντίγραφο από αυτούς του Μεσαίωνα, είναι και ένα έργο τέχνης, χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες που σας παραθέτουμε. Μάλιστα  στην πόλη του Ντουμπρόβνικ  υπάρχουν ορισμένα σημεία της Παλιάς Πόλης κοντά στις πύλες , πυρσοί που ανάβονται κάθε βράδυ την τουριστική περίοδο από περιπολία στρατιωτών με μεσαιωνικές στολές  υπό τους ήχους τυμπάνου.

Αυτές οι λεπτομέρειες , μέρος ενός γενικότερου συνόλου στην διατήρηση της μεσαιωνικής ατμόσφαιρας  της Παλιάς Πόλης, είναι που προσελκύουν τους τουρίστες , είναι που προσδίδουν την μαγεία και το μυστήριο στις βραδινές περιπλανήσεις τους στα στενά σοκάκια.

Σας καλούμε κ.Δήμαρχε να επανεξετάσετε  την θέση σας  στο θέμα του φωτισμού της Παλιάς Πόλης  λαμβάνοντας υπόψη τους μόνιμους κατοίκους και τους φορείς που εκπροσωπούν τον τουρισμό.

Ας μην αφήνουμε η οδός Καλλεργών να γίνει το πρότυπο για την Παλιά Πόλη γιατί τότε η ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής που επί αιώνες διατηρήθηκε θα έχει χαθεί, με ανεπανόρθωτη ζημιά για τον τουρισμό που γνωρίζουμε πόσο σας ενδιαφέρει.

Εκ του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος: Ι. Κουκουράκης

Η Γεν. Γραμματέας: Γ. Ατσαλάκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...