14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Επιστολή: Οφειλόμενη απάντηση στον διευθυντή ΠΕΔΥ Χανίων

Ημερομηνία:

Απάντηση στην απάντηση που έστειλε στην εφημερίδα μας ο Υπεύθυνος Μονάδας Υγείας ΠΕΔΥ Χανίων κ. Σωτήριος Δρούτσος σχετικά με επιστολή – καταγγελία που έγινε στην εφημερίδα μας για ανάρμοστη συμπεριφορά γιατρού στο ΙΚΑ έδωσε στη δημοσιότητα ο Ανδρέας Σπανουδάκης, ο πολίτης που είχε κάνει την αρχική καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά γιατρού που ζήτησε από αυτόν, ενώ υπέστη πρόσφατα εγκεφαλικό επεισόδιο και βρίσκεται με 67% πιστοποιημένη αναπηρία να ξαναέρθει για κάποια φάρμακα που χρειάζεται, αλλιώς να πάει να τα αγοράσει “”αφού δεν είναι ακριβά”.

Κύριε διευθυντή,

Μόνο έκπληξη και απορία προκαλεί η απάντηση στα ερωτήματά μου του διευθυντή ΠΕΔΥ Χανίων κ. Σωτήρη Δρούτσου όσον αφορά την ανάλγητη, απρεπή, και βάναυση συμπεριφορά της γιατρού σ΄ ένα χρόνια ασθενή. Μα και για ένα ακόμη σπουδαίο λόγο: Δεν έχει ούτε την αισθητική ωριμότητα για να αντιληφθεί τον κίνδυνο που διατρέχει  ότι οι απαντήσεις του – εν προκειμένω – να τον παρασύρουν σε λανθασμένες κατευθύνσεις ή τουλάχιστον διαφορετικές απ΄αυτές που του ταιριάζουν. Κατά τον κ. Δρούτσο: “…η προσφυγή στον τύπο ηλεκτρονικό ή έντυπο είναι συνήθως πράξη απόγνωσης όταν δεν μπορείς  διαφορετικά να επιλύσεις κάποιο πρόβλημα ή πράξη δημιουργίας εντυπώσεων”.

Χωρίς αποτέλεσμα η προσπάθεια του κ. Δρούτσου να “ντύσει με σκοτάδι την αλήθεια”. Σε μια κοινωνία που το kits θριαμβεύει και στο δημόσιο λόγο, θα ήταν πανελλήνια προτυπία ένας επικεφαλής Οργανισμού να παραδεχτεί μια παράνομη ή αντιδεοντολογική πράξη. Και είναι υβριστικό να λέει ο κ. Δρούτσος  για ένα άνθρωπο που αντιμετώπισε κατάματα τον θάνατο και τον νίκησε, ότι είναι πράξη απόγνωσης  η δημόσια και επώνυμη καταγγελία!!! Εξ ιδίων τα αλλότρια κ. Δρούτσο δεν γίνεται….

Αντιμετωπίζει τον διατυπωμένο δημόσια και επώνυμα λόγο μου ως ένα φληνάφημα, ως περιθωριακό, ως ένα “θόρυβο στο δρόμο”!! Σαν ένα ανεύθυνο, ανέγκυρο και ολότελα τυχαίο λόγο. Ίσως πιστεύει ότι δεν μπορώ να υπερασπίσω τις θέσεις μου αφού είναι…απέναντι στην εξουσία του!!!

Θα προσπεράσω – ταχύτατα – τα όσα διαδικαστικά, που δεν με ενδιαφέρουν και αφορούν τον Οργανισμό που προίσταται, για να έρθω στο “κυρίως πιάτο” που μας ενδιαφέρει.

Ισχυρίζεται, ο κ. Δρούτσος, ότι ουδέποτε του καταγγέλθηκε παρόμοιο γεγονός οπότε το θεωρεί ως μη…. γινόμενο. Αυτό που δεν έπεσε στην αντίληψή του είναι ανύπαρκτο, ψευδές, αισχρό, ανυπόστατο διάτρητο. Καθόλου πρωτότυπο. Η πολιτική του “μίξερ”: ΄Ολα σ΄ ένα μπλέντερ για να έχουμε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Εδώ ταιριάζει το Αριστοφανικό «ού με πείσεις καν με πείσης» (δεν θα με πείσεις έστω και αν με πείσεις).

Μου ακούγεται σαν τις παρωπίδες, την δερμάτινη καλύπτρα που τίθεται ανά ζεύγος πλευρικά των ματιών των ζεμένων ζώων για να έχουν…. περιορισμένο οπτικό πεδίο. Εδώ

προφανώς, θα βόλευε τον κ. Δρούτσο, το πρόβλημα να είχε  λυθεί πίσω απο “κλειστές πόρτες” και “τραβηγμένες τις κουρτίνες” στο μισοσκόταδο, μεταξύ… υμών λες και είναι προσωπική του υπόθεση!!!  Γνωστή τακτική απο τους κατέχοντες… οφίτσια. Κάθε τι που έρχεται στο φως και αποκαλύπτει τους “όγκους και τα χρώματα” το αποκηρύσσουν μετά βδελυγμίας!! Η αλήθεια γι΄αυτούς είναι ένα φαγητό και πως το αντιλαμβάνεται…ο ουρανίσκος τους!!! Γκουρμέ ή όχι:

Προφανώς ο κ. Δρούτσος έχει “δυσανεξία” στην αλήθεια και δεν μπορεί να την “χωνέψει”!!!! Θα τον συμβούλευα – απο ανθρωπιστικό ενδιαφέρον – μετά απο παρόμοια δημοσιεύματα, την λήψη του φαρμάκου Zantac που βοηθά αποτελεσματικά στη “καλή χώνεξη” της αλήθειας!!!

Κύριε Δρούτσο, τον Δεκέμβριο του 2000, σε πανηγυρική Διακήρυξη του Ευρωπα’ι’ κού Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου και της Επιτροπής, θεσμοθετήθηκε ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπα’ι’κής Ένωσης. Μεταξύ των σημαντικότερων διατάξεων του Χάρτη ήταν και οι ακόλουθες, που αφορούν, άμεσα, τα ΑμεΑ:

Άρθρο 1: “Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι απαραβίαστη. Πρέπει να είναι σεβαστή και να προστατεύεται”.

Άρθρο 26: “Η Ένωση αναγνωρίζει και σέβεται το δικαίωμα των ατόμων με ειδικές ανάγκες”.

"google ad"

Όμως, το τραγικό, στην προκειμένη περίπτωση, είναι το γεγονός ότι ο κ. Δρούτσος έσπευσε – με ταχύτητα δρομέα των 100 –  να παράσχει κάλυψη σε μια γιατρό χωρίς να αναζητήσει την αλήθεια. Αυτό συμπεραίνεται εύκολα και αβίαστα αφού τα ερωτήματά μου – δίκην ευθύβολου όπλου – παραμένουν ακέραια και αναπάντητα.

Ερωτώ, λοιπόν τον κατά τα άλλα – που δεν ενδιαφέρουν – λαλίστο κ. Δρούτσο που αποφεύγει επιμελώς, αλλά δυστυχώς  πρόχειρα για τον ίδιο, το ερώτημα: Εφαρμόζει, ΜΙΑ γιατρός (η επίδειξη πλούτου εκ μέρους της είναι μια μορφή άσκησης εξουσίας;) ή όχι την Ιπποκράτειο ηθική στην οποία έχει ορκιστεί να παράσχει κάθε διευκόλυνση στους ασθενείς: Και το σπουδαιότερο: Γιατί οι υπόλοιποι γιατροί του Οργανισμού (σε άλλο δημοσίευμα θα αναφερθώ ονομαστικά, το θεωρώ υποχρέωσή και καθήκον μου απέναντι στους γιατρούς που ΣΕΒΟΝΤΑΙ τον άνθρωπο),  μου παρείχαν απόλυτη φαρμακευτική κάλυψη για όλο το τρίμηνο κάτι που μου ΑΡΝΗΘΗΚΕ η γιατρός (στο πρώτο δημοσίευμα μου αναφέρθηκα ονομαστικά αλλά λογοκρίθηκε παράνομα) η οποία μου είπε να…ξαναστηθώ (είμαι ημιπληγικός) στην ουρά απο τις 6 το πρωί και… “στο κάτω κάτω δεν είναι ακριβά φάρμακα” αν δεν με βολεύει, δηλαδή, ας πάω να τα αγοράσω!!!! Επικαλούμαι την μαρτυρία της γραμματέας της που ήταν παρών!!! (και αυτό λογοκρίθηκε). Γιατί Η γιατρός, παραβαίνοντας τον όρκο της, (που δεν γνωρίζει την οικονομική μου δυνατότητα), άρα απο πρόθεση και σκόπιμα θέτει σε κίνδυνο την υγεία μου αρνούμενη να με καλύψη φαρμακευτικά: Ποιός λειτουργεί παράνομα ή αντιδεοντολογικά, οι υπόλοιποι γιατροί του Οργανισμού ή Η εν λόγω γιατρός: Ποιά ή ποιοί δεν τηρούν τον όρκο τους: Ποιά ή ποιοί γράφουν στα πανάκριβα υποδήματά τους την ανθρώπινη αξιοπρέπεια:

΄Εχετε την αρετή και την τόλμη κ. Δρούτσο, με το χέρι στην καρδιά, να μας αποκαλύψετε την αλήθεια;  Έχετε την τόλμη κ. Δρούτσο να μας αποδείξετε ότι είστε ασυμβίβαστος, αδιάλλακτος και ανένδοτος προ πάσης παραχωρήσεως προκειμένου να λάμψει η αλήθεια; Ότι είστε ανεπίληπτα και αδιάπτωτα υπεύθυνος ως προιστάμενος του Οργανισμού:

Αν και δεν σας γνωρίζω κ. Δρούτσο πιστεύω ότι σας διακρίνει η εντιμότητα, το θάρος και η ειλικρίνεια λόγων και έργων. Επιτρέψτε μου, όμως, να κλείσω το δημοσίευμα μ΄ ένα επιμύθιο: “Απο το σοβαρό στο γελοίο, η απόσταση είναι ελάχιστη. Απο το γελοίο, όμως, στο σοβαρό η απόσταση είναι τεράστια” Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Στο επανιδείν

Με εκτίμηση

Ανδρέας Σπανουδάκης

Κοινοποίηση:

Γραφείο Πρωθυπουργού,

Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,

Αναπληρωτή Υγείας κ. Πολάκη,

Διοικητή του ΕΦΚΑ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...