13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Επιστολή του ΓΕΩΤΕΕ ΠΚ για το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου

Ημερομηνία:

Επιστολή του ΓΕΩΤΕΕ ΠΚ προς τον υπουργό με θέμα την κατάργηση του ΠΚΠΦ_ΠΕ Ηρακλείου Τη σημαντική προσφορά του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου τονίζει σε επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, το παράρτημα Κρήτης του ΓΕΩΤΤΕ, μπροστά στο σενάριο κατάργησής του.

Η επιστολή

Κε Υπουργέ

γνωρίζετε ότι από τους 4 πρώτους Σταθμούς Φυτουγειονομικού Ελέγχου που συστήθηκαν στην Ελλάδα βάσει σχετικής απαίτησης της τότε ΕΟΚ, ήταν αυτό του Ηρακλείου, που εξελίχθηκε αναβαθμιζόμενο σε ένα σύγχρονο Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου.

Η παρουσία ενός τέτοιου Κέντρόυ στην περιφέρεια μας, έχει πολλαπλή ζωτική σημασία:

• την προστασία της αγροτικής παραγωγής της Κρήτης μέσα από τις υπηρεσίες των γεωργικών προειδοποιήσεων, του ποιοτικού ελέγχου για την υπολειμματικότητα των γεωργικών φυτοπροστατευτικών, την στήριξη των φιλοπεριβαλλοντικών μεθόδων άσκησης της γεωργίας (απαίτηση της νέας ΚΑΠ) κ.λ.π

• την ποιοτική αναβάθμιση των κυρίαρχων προϊόντων της Κρήτης

• τον έλεγχο για εχθρούς καραντίνας, κάθε είδους εισαγωγών, αφού η Κρήτη αποτελεί μια πύλη εισόδου όχι μόνο για την χώρα μας αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση στον νοτιοανατολικό χώρο.

Κε Υπουργέ
πρέπει να γνωρίζετε ότι η δομή αυτή τυγχάνει καθολικής αποδοχής από τον παραγωγικό ιστό της Κρήτης, από το γεωπονικό δυναμικό της, αλλά και από το καταναλωτικό κοινό, αφού μέσα από την συστηματική δουλειά ετών έχει καταξιωθεί στην συνείδηση όλων μας.

Πραγματικά αισθανόμαστε μεγάλη έκπληξη αλλά και οργή, όταν μια τέτοια δομή, θυσιάζεται ως μια «άλλη Ιφιγένεια» στον βωμό μιας δημοσιονομικής προσαρμογής , χωρίς να υπακούει σε κανένα σχεδιασμό και πολύ δε περισσότερο να αφουγκράζεται τις απαιτήσεις των καιρών.

κ. Υπουργέ

αναρωτιόμαστε με ποια εργαλεία και ποιες δομές θα στηριχτεί η επιχειρούμενη ανάκαμψη του πρωτογενή τομέα και η εν γένει στήριξη της ελληνικής οικονομίας, όταν επιχειρείται μια τέτοια αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ.

Εσείς αντιλαμβάνεστε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός τέτοιου κέντρου χωροθετημένο στην Περιφέρεια μας. Σας παρακαλούμε να πράξετε τα δέοντα, προκειμένου να συνεχίζει να λειτουργεί μέσα από ένα αναβαθμισμένο ρόλο.

Είμαστε στην διάθεση σας για κάθε συνεργασία, κάτι άλλωστε που σας το έχουμε δείξει εμπράκτως.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...