12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ – ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ: Καθολική συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία

Ημερομηνία:

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η βάναυση καταπάτηση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων όπως και η φορολογική αφαίμαξη εργαζομένων και συνταξιούχων, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής και αντοχής.      

 Η επαναφορά του συνόλου  των οικονομικών, ασφαλιστικών, εργασιακών, κοινωνικών  και θεσμικών δικαιωμάτων μας που ισοπεδώθηκαν από τις μνημονιακές πολιτικές, είναι μόνιμα στις διεκδικήσεις μας.

 Εμείς οι εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα -θύματα της ίδια πολιτικής που πλήττει και τους μικρομεσαίους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τις πιο ευπαθείς ομάδες του ελληνικού πληθυσμού- βρεθήκαμε εξαρχής στο στόχαστρο των κυβερνητικών επιθέσεων.

 Λεηλατούν τα εισοδήματά μας. Οι μειώσεις που έχουμε υποστεί ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις το 50%.

  Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις αυταρχικές πολιτικές της Κυβέρνησης, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και τραυματίζουν σοβαρά την ίδια τη Δημοκρατία.
Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την απάνθρωπη και αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική, που οδηγεί σε οικονομική και κυρίως σε κοινωνική χρεοκοπία.

Πιστεύουμε ότι μοναδική απάντηση απέναντι στον αυταρχικό κατήφορο που επέλεξε η Κυβέρνηση να ακολουθήσει,  και στην πολιτική που επιβάλλει,   είναι η συλλογική δράση, η συνέχιση και διεύρυνση του κοινού αγώνα, με τη συμμετοχή όλων όσων πλήττονται από αυτή την πολιτική.

 Για το λόγο αυτό, περισσότερο ενωμένος από ποτέ, ο ελληνικός λαός συμμετέχει στην Γενική Απεργία της Τετάρτης  20 Φλεβάρη 2013. Kαλούμε όλους τους πολίτες να στηρίξουν αυτό τον αγώνα, διεκδικώντας:

       Να σταματήσει η πολιτική της εξαθλίωσης και της φτώχειας.

Να σταματήσει το ξήλωμα των εργατικών δικαιωμάτων.

Να επανέλθει ο θεσμός των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και ο ουσιαστικός ρόλος του ΟΜΕΔ. Να υπογράφονται και να εφαρμόζονται υποχρεωτικά  για όλους τους εργαζόμενους Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση.

Να αντιμετωπιστεί η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία  – Να παταχθεί επιτέλους η εισφοροδιαφυγή.

Να ενισχυθεί η ανάπτυξη και η βιώσιμη απασχόληση με σταθερές θέσεις εργασίας, για να αντιμετωπιστεί το εφιαλτικό πρόβλημα της ανεργίας και να πάψει η εκ περιτροπής εργασία.

Να σταματήσει η πολιτική της διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Να στηριχθεί το Δημόσιο – Κοινωνικό – Ασφαλιστικό Σύστημα.

"google ad"

Να μπει φραγμός στη διάλυση της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας.

Να ανατραπούν οι πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.

Να αποκατασταθεί η φορολογική δικαιοσύνη, να σταματήσει πια η φορολογική λαίλαπα σε βάρος των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, να παταχθεί η φοροδιαφυγή και η φοροκλοπή.

Να εξασφαλίσουμε για τα παιδιά μας ένα μέλλον με αξιοπρέπεια και  περηφάνια,  να μην τα παραδώσουμε σκλάβους στους  ντόπιους και ξένους ολιγάρχες.

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΣΤΙΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ

ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...