16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ευθύνη στον λιμενικό που πήγε με το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο στην συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στη Χερσόνησο

Ημερομηνία:

Η ένορκη διοικητική εξέταση αποδίδει ευθύνη στο λιμενικό που πήγε με υπηρεσιακό αυτοκίνητο στην συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στη Χερσόνησο

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Πατρίς” του Ηρακλείου, καταπέλτης είναι το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τον νεαρό λιμενικό από το Ηράκλειο ο οποίος κατηγορείται ότι με το αυτοκίνητο της υπηρεσίας του, στο οποίο άγνωστοι είχαν προκαλέσει φθορές, πήγε σε συγκέντρωση του κόμματος της Χρυσής Αυγής στη Χερσόνησο τον περασμένο Νοέμβριο. Την ΕΔΕ είχε διατάξει ο προηγούμενος λιμενάρχης Ηρακλείου Μανόλης Βαφείδης και είχε αναθέσει τη διενέργειά της σε αξιωματικό του λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες και από τις καταθέσεις που ελήφθησαν και τα στοιχεία που συλλέχθηκαν προκύπτει ότι ο 34χρονος ο οποίος είναι συνοδός σκύλου για τον εντοπισμό ναρκωτικών χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό όχημα προκειμένου ιδιωτικά να πάει στην περιοχή και στην πολιτική εκδήλωση που γινόταν. Στην ουσία, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η Ένορκη Διοικητική Εξέταση αποδίδει ευθύνες στον νεαρό λιμενικό και τα αρμόδια όργανα στα οποία εστάλη το πόρισμα της έρευνας θα αποφασίσουν για την ποινή που θα πρέπει να του επιβληθεί.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η επίσημη δικαιολογία που είχε χρησιμοποιήσει ο άνδρας του λιμενικού ήταν πως πήγε “βόλτα το σκύλο” με το υπηρεσιακό αμάξι και έτυχε να πέσει πάνω στη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής ενώ επέμενε ότι δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο κόμμα.

Επεσήμανε ότι τυπικά βρισκόταν εκτός υπηρεσίας ωστόσο ήταν υποχρεωμένος να πάρει μαζί του το σκυλί ενώ σκόπευε να περάσει από το λιμεναρχείο για εκπαίδευση.

«Συμπτωματικά βρέθηκα στο συγκεκριμένο σημείο δεν ήξερα όμως για την εκδήλωση που γινόταν σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου»,  είχε πει.

Όλ’ αυτά, δε φαίνεται να “έπεισαν” την τοπική ηγεσία του Λιμενικού στο Ηράκλειο. Και όχι μόνο…

Με πληροφορίες από την εφημερίδα Πατρίς

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαριανάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...