16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα ΚΚΕ: Απαράδεκτη η καθυστέρηση της άρσης ασυλίας του ναζιστή εγκληματία Λαγού

Ημερομηνία:

Την απαράδεκτη καθυστέρηση για την άρση της ασυλίας του ναζιστή εγκληματία Λαγού, κατήγγειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι. Το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αθήνα, 18/01/2021

κ. Νταβίντ Σασόλι,

Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,

Κύριε Πρόεδρε,

Τρεις ολόκληροι μήνες έχουν περάσει από την τελεσίδικη απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου που καταδίκασε τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Όλα τα στελέχη της που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης έχουν οδηγηθεί στη φυλακή, πλην δύο: ενός που διαφεύγει της σύλληψης και του ευρωβουλευτή εκλεγμένου με τη ναζιστική οργάνωση, Ι. Λαγού.

Από τις 19 Οκτώβρη έχετε λάβει κι επίσημα το αίτημα για άρση της ασυλίας του. Όμως, στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων την περασμένη βδομάδα παρότι είχε προγραμματιστεί η εξέταση 4 προτάσεων για άρση της ασυλίας ευρωβουλευτών σε αυτές δεν περιλαμβανόταν αυτή του Λαγού. Ο δε καταδικασμένος εγκληματίας ναζί είναι προγραμματισμένο να πάρει ξανά το λόγο στην ολομέλεια του Ιανουαρίου 2021, ενώ συνεχίζει από τις Βρυξέλλες να προκαλεί με αναρτήσεις του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Έχετε πλήρη πολιτική ευθύνη για την απαράδεκτη αυτή καθυστέρηση επί τόσους μήνες της αρμόδιας Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων να εξετάσει την άρση ασυλίας του.

Η  αγανάκτηση του λαού μας είναι μεγάλη, πολύ περισσότερο που ο δεύτερος εγκληματίας ναζιστής Παππάς διέφυγε παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, του αρμόδιου υπουργού της και υψηλόβαθμων αξιωματικών της αστυνομίας, ενώ πολλαπλασιάζονται οι ανησυχίες για το τι ετοιμάζει ο καταδικασμένος Γιάννης Λαγός, για να διαφύγει.

Κύριε πρόεδρε,

Η καθυστέρηση που σημειώνεται εγείρει σοβαρά ερωτηματικά και η πρακτική που ακολουθείται με δική σας ευθύνη, περιφρονεί και προκαλεί τον ελληνικό λαό, τα θύματα των ναζιστών εγκληματιών της Χρυσής Αυγής και τις οικογένειες τους που πάλεψαν για να οδηγηθούν οι εγκληματίες στη φυλακή. Περιφρονεί τους λαούς που πλήρωσαν πολύ ακριβά τα εγκλήματα του ναζισμού και αγωνίστηκαν για την ήττα του, δίνοντας στο αγώνα εκατομμύρια ζωές.

Απαιτούμε να γίνουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για την άρση της ασυλίας του ναζιστή, εγκληματία Λαγού στην επόμενη κιόλας Ολομέλεια, ώστε να οδηγηθεί στη θέση που πρέπει να βρίσκεται: στη φυλακή.

Κώστας Παπαδάκης,

Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος,

"google ad"

Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ».

902.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ