14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

«Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» και… πράσσειν άλογα..

Ημερομηνία:

Του Αντώνη Χαρχαλάκη

Η ευρωενωσιακή λεκτική, μου θυμίζει φρασεολογία από τις εκθέσεις των παιδιών μας, που βαφτίζονται από το «ωρολόγιον πρόγραμμα: «Εκθέσεις Ιδεών»! Μόνο που η φράση «Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» παραπέμπει στην πανουργία των «εταίρων» μας! άλλη ένδειξη κι αυτή, της απατηλής πρόθεσης αυτών των… εταίρων…

Όμως για να κυριολεκτήσω, ερωτώ: Ολοκλήρωση ανομοίων… εταιρικών οικονομιών; Αστείον πράγμα και απλώς… πιπίλα των φτωχών ελλήνων… εταίρων! Που όλοι οι αστοί πολιτικοί της χώρας μας, κολακεύονται (αν μη τι άλλο) να μας εντάξουν σ’ αυτή την… ολοκλήρωση.. Από την οποία, τρομάρα τους προσδοκούσαν κέρδη! Τα βλέπετε αγαπητοί μου αναγνώστες,  μετά από τόσα συναπτά έτη αυτά τα κέρδη; Φυσικά  όσοι δεν είστε κοντόφθαλμοι ή ευρωλιγούρηδες! Εκτός και ισχύει η λαϊκή φράση, «Κι η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες»! Που αυτοί οι…. Πραματευτάδες είναι τα μονοπώλια της Ε.Ε., τα οποία μας πουλάνε πράγματα από το έχει της, δηλαδή τα δισεκατομμύρια της, ενώ από την «Μυλωνού» εξασφαλίζουν πολλά πράγματα! Ας τα αναφέρω: Γεωπολιτικά οφέλη: Υποταγή μας στα συμφέροντα της γενικώς. Παραδοχή της παραδοσιακής τους ισχύος (Γερμανία – Γαλλία – Ιταλία). Πέραν αυτών, μας πουλάνε τα προϊόντα τους, ενώ τα δικά μας τα υποβιβάζουν τιμολογιακά..

Ο λαός μας, που άγεται και φέρεται από τους κατεργαρέους   των αστικών του κομμάτων, έχει προσβληθεί από… εγκριτικότητα των όσων του λένε αυτοί οι πολιτικοί, τασσόμενος κιόλας υπό  την πολιτική τους επιρροή.! Ας μην αναφέρω ονόματα όμως ακόμα και πεπλανημένες… ιδιαιτερότητες της εγκρίνουν..

Το ζήτημα είναι: Αφού τον εξουθένωσαν οικονομικά – ενώ έχει την πλούσια χώρα σαν κληρονομιά-  αποτάσσεται την περηφάνια του και όχι  μόνο! Και απλώνει χέρι ζήτουλα προς αυτούς! Αποτέλεσμα; Το αβάσταχτο χρέος της χώρας μας που δείχνει να καθορίζει την μοίρα της. Χρέος αποκλειστικά σχεδόν, προς τα ευρωενωσιακά οικονομικά ιδρύματα!!

Και σας ερωτώ: Που θα πάει το πράγμα με αυτά τα δις σε χρέη; Για πόσο θα αντέξει σ’ αυτά η «πτωχή Ελλάς»; Μπορεί να ασκηθεί εθνική (έστω περιορισμένη) πολιτική; Τι θα γίνουν τα παιδιά μας και αρκετοί ενήλικες που μένουν έξω από την απασχόληση; Φυσικά πληθώρα ακόμη ερωτημάτων, που λίγοι έχουν την απάντησή των… και να πείτε πως αυτός ο ατυχής λαός, δεν πάλεψε από την αχρονολόγητη εποχή, για την ανεξαρτησία του και την πρόοδό του; Μέχρι σήμερα και τα γνωρίζετε όλοι σχεδόν, εκτός από εκείνους του ολίγους, που θέλουν να λησμονάνε… Όποιος ή όποιοι δεν έχουν σχέση με τον τίτλο του παρόντος κειμένου, πρέπει να ενστερνιστεί τους στίχους του αντιστασιακού τραγουδιού της ηρωικής  εποχής των πατεράδων μας, όπως το «Ελάτε να βγούμε όλοι στους δρόμους» του αγώνα, για να μη μεταβληθούμε  στη «Σιωπή των Αμνών». Διαφορετικά, θα πληρώνουμε τις ασωτίες εκείνων που (αρρωστημένα) εξακολουθούν πολλοί να πιστεύουν και να ακολουθούν…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...